Zeer geslaagde IJsselvliedtshow 2014

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10110
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Zeer geslaagde IJsselvliedtshow 2014

Bericht door Redactie »

Zeer geslaagde IJsselvliedtshow 2014

De 23e IJsselvliedtshow is weer achter de rug. Deze kleindierenshow wordt jaarlijks georganiseerd door de vereniging Nut en Sport Wezep e.o. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 september bevolkten 551 kleindieren de manege van het Hippisch Centrum Hattem aan het Vijzelpad.


Bekijk hier de fotoimpressie
Bekijk hier de videoimpressie op Locourant

Afbeelding

Het organiserend bestuur kijkt terug op een prima verlopen show die zich mocht verheugen in een grote publieke belangstelling.

De ingezonden konijnen, grote en dwerghoenders, serama’s en sierduiven waren afkomstig van fokkers uit een grote regio rond Wezep.

Alle dieren werden op raskenmerken beoordeeld door deskundige keurmeesters, aangesteld door de landelijke bond.

Het mooiste konijn was een Tan van mevrouw Bekamp-Bolkenbaas uit Heerde. De keurmeesters kwamen unaniem tot de conclusie dat dit dier het predikaat “Uitmuntend” verdient. Een Welsumer van H. Pelgrim uit Bussloo was de mooiste grote hoen. Bij de dwerghoenders was E. Puttenstein uit Wezep winnaar met een Antwerpse Baardkriel. De mooiste Serama, een Maleisische dwergkip, was van H.J. Doornweerd uit Oldebroek. De mooiste sierduif werd een Neurenberger Zwaluw van C. Pluim uit Hattem.

Onder de inzenders waren ook liefst negen jeugdleden. Sven Janssen uit Baak had het mooiste konijn van de jeugdleden. De andere winnaars waren Douwe Witteveen uit Hattemerbroek (grote hoenders), Daan Jonker (dwerghoenders) en Nick Schalen uit Dedemsvaart (sierduiven).

De vereniging heeft een eigen website: www.nutensport-wezep.nl.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie