Nieuws

Met een prachtig doelpunt van Cornell Balk trok OWIOS aan het langste eind en besliste daarmee de derby tegen sv 't Harde. OWIOS slaagde er echter niet in om de voorsprong uit te breiden tot 2-0, waardoor ze in de slotfase nog twee keer een doelpoging van sv 't Harde van de lijn moesten halen. Deze overwinning plaatst OWIOS nu op een gedeelde derde plaats in het klassement.

Onder stralende weersomstandigheden op sportpark Schenk, werd er fel gestreden om de overwinning in deze broederstrijd. OWIOS toonde meer rust en controle over de bal, wat resulteerde in een licht overwicht op het veld. De verdediging van OWIOS moest alert blijven op de uitvallen van sv 't Harde, maar het grootste gevaar kwam voornamelijk uit de standaardsituaties van de tegenstander. Al vroeg in de wedstrijd waren er enkele kansen te noteren, waarbij sv 't Harde bijna in eigen doel kopte en Mike van 't Oever de bal uit een corner over het doel kopte. OWIOS ontsnapte toen een corner op de lat eindigde en even later Marco Hoogland de bal van de lijn haalde. Niet veel later deed sv 't Harde hetzelfde aan de andere kant van het veld na een inzet van Dennis de Boer.

Na een half uur spelen kwam OWIOS op voorsprong dankzij een prachtige actie van Arjen Hoogland, die Cornell Balk met een lange bal lanceerde. Balk nam de bal op Bergkampiaanse wijze uit de lucht en passeerde de doelman. Vlak voor rust raakte sv 't Harde nog de paal uit een vrije trap.

In de tweede helft miste Mike van 't Oever in kansrijke positie met een schot voorlangs, terwijl OWIOS goed wegkwam toen Luuk Struik de bal op maat gaf aan Pascal van Hulsteijn, die echter over schoot. Een fout van keeper Marc van de Streek resulteerde bijna in dat het duel in het slot gegooid kon worden, maar de inzet van Mike Bastiaan eindigde op de paal. OWIOS dwong keeper Van de Streek nog tot een uiterste krachtsinspanning, maar slaagde er niet in om het 2e doelpunt op het scorebord te zetten.

De slotminuten waren voor sv 't Harde, maar OWIOS hield stand en voorkwam twee keer een gelijkmaker door de bal van de lijn te halen. De goed leidende scheidsrechter Staarman floot na vijf minuten blessuretijd af, waardoor OWIOS drie belangrijke punten kon toevoegen aan hun totaal en de eer in deze broederstrijd kon opeisen. Het was een verdiende overwinning, hoewel sv 't Harde ook zeker de kansen had om te scoren. Hopelijk kan sv 't Harde de komende weken punten pakken, zodat deze derby volgend seizoen weer op het programma staat.

Volgende week staat de gemeentelijke derby tegen VSCO '61 op het programma voor OWIOS op het eigen sportpark Bovenmolen, met aftrap om 14.30 uur.

Opstelling: Wittingen, Boer, M. Hoogland ©, A. Hoogland, Boon (60. Hop), De Vries, Van ’t Oever, Bastiaan, Balk, Jonker (60. Van den Bosch, 73. Van ’t Hul), Hamelink (60. Van Haagen)