Engbert Jan Ruitenberg lijsttrekker ChristenUnie

Gemeenteraadsverkiezingen 2014
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9660
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Engbert Jan Ruitenberg lijsttrekker ChristenUnie

Bericht door Redactie »

Engbert Jan Ruitenberg lijsttrekker ChristenUnie
Bron website CU Oldebroek dinsdag 01 oktober 2013 13:53

De ledenvergadering van de ChristenUnie Oldebroek heeft maandag 30 september de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld.
Engbert Jan Ruitenberg is gekozen als lijsttrekker. Ruitenberg heeft zeven jaar ervaring in het raadswerk in Oldebroek, waarvan vier jaar als raadslid, en wil zijn capaciteiten graag inzetten als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ruitenberg: “Dat ik de lijsttrekker ben vind ik niet zo belangrijk. Maar ik ben vooral blij met het team van mensen dat zich samen met mij namens de ChristenUnie wil inzetten voor onze mooie gemeente Oldebroek.”


Afbeelding

In de bovenste regionen van de kandidatenlijst zijn er ten opzichte van de huidige fractie verschuivingen doordat enkele raadsleden na de verkiezingen niet weer terugkeren. Tijdens de ledenvergadering presenteerde het ‘team van tien’ zich aan de leden: de eerste tien kandidaten op de lijst, die actief in de campagne zullen gaan meedraaien. Het team van tien bestaat uit Engbert Jan Ruitenberg (lijsttrekker), Wim Boer, Liesbeth Vos-van de Weg, Hans het Lam, Berend Jan Spijkerboer, Henk van Bergeijk, Popke Graansma, Arno Hardonk, Pieter Immerzeel en Arie Jan van Oort. Met deze kandidaten wordt gezorgd voor continuïteit binnen het raadswerk en is er tevens plaats voor nieuwe gezichten en kwaliteiten. De overige twintig kandidaten vindt u op bijgevoegde kandidatenlijst (zie download onderaan deze pagina). De dertig kandidaten van de ChristenUnie Oldebroek willen zich gezamenlijk inzetten voor een sterke ChristenUnie die dienstbaar wil zijn aan de samenleving in Oldebroek.

Wethouder Carlo van Dijk is de volgende raadsperiode graag opnieuw beschikbaar als wethouder. Hij staat als lijstduwer op plaats 30. Wethouder Erris Zandbergen neemt na de huidige raadsperiode afscheid van de actieve politiek. Bestuur en fractie hebben tijdens de ledenvergadering van 30 september hun waardering uitgesproken voor de inzet van de wethouders Van Dijk en Zandbergen en zien in vertrouwen uit naar een verdere samenwerking met wethouder Carlo van Dijk als de ChristenUnie weer deelneemt aan het nieuw te vormen college.

Tijdens de ledenvergadering werd tevens de definitieve versie vastgesteld van het verkiezingsprogramma Geloof in onze samenleving dat als drie hoofdpunten heeft Samen leven, Samen wonen, Samen werken.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie