Winter speeld Ruitenberg parten, Warlich dagwinnaar

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10127
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Winter speeld Ruitenberg parten, Warlich dagwinnaar

Bericht door Redactie »

Winterse omstandigheden en mooie wedstrijden tijdens zevende wedstrijddag Rabobank ATB- en veldritcompetitie.

Oldebroek – Onder koude omstandigheden werd de zevende wedstrijddag op zaterdag 13 december verreden. Of het aan het cijfer 13 lag is onbekend, maar veel rijders hadden vandaag hun dag niet. Veel rijders wisten zich geen raad met de bevroren ondergrond. Door de hogere snelheid dan normaal in combinatie met bevroren sporen gingen veel renners één of zelfs meerdere malen onderuit. Ook de organisatie werd getroffen door malheur. Één of meerdere onverlaten hebben een lint verhangen na het inrijden van de deelnemers ouder dan 16 jaar. Kort na de start reed de kop daardoor verkeerd. Door kordaat optreden van de deelnemers zelf werd de rangorde weer hersteld en de wedstrijd vervolgd.


Afbeelding
Warlich komt als eerste over de finish.

In de eerste bocht na de start ging een deelnemertje in de klasse 8 tot 10 jaar hard onderuit. Zij krabbelde echter snel weer op en wist zich nog keurig in de strijd te mengen. In deze klasse won het talent Stan Bloemberg uit Staphorst voor de dames Annouk Pelsinger uit Zuidwolde en Lianne van de Linden uit Gorssel. De jarige Sophie Arends uit Harderwijk reed met een versierde helm rond en werd keurig zesde. Na de finish ging ze gauw naar huis om haar verjaardag te vieren.
Corné ten Hove won wederom de klasse 11 en 12 jaar en werd zelfs tussen de 13 tot en met 15 jarigen overall zevende. Aleid Klompmaker en Dennis van de Kruisweg werden tweede en derde. Na een felle strijd met Yannick Runhart uit Ruinen wist Jurrien Pelsinger uit Zuidwolde als eerste over de finish te komen. Henk Klein Tijssink uit Hattem wist in de laatste ronde nog even twee deelnemers voorbij te steken en werd keurig derde.

Bij de deelnemers ouder dan 16 jaar wisten de mountainbikers op het verraderlijke parcours de veldrijders goed bij te blijven. Veldrijder Gert Ruitenberg wist de eerste drie ronden mountainbiker Ronald Puttenstein in zijn wiel. Ruitenberg liet zich verleiden tot het nemen van risicos wat resulteerde in een paar valpartijen. De vijfde ronde kwam hij als derde overall door om daarna nog verder terug te vallen tot een zevende stek. Hij wist de schade nog beperkt te houden en eindigde deze dag als vierde in zijn klasse. Bij de velrijders wist Michel Warlich overeind te blijven en na vele tweede plekken kon hij een prachtige overwinning noteren. Richard van Brummen uit Wezep wist met een minimale voorsprong als tweede te finishen voor Heerdenaar Derk Tellegen. Ronald Puttenstein uit Zwolle wist zijn goede start een vervolg te geven en won zijn klasse en werd zelfs tweede overall. Ferdinand Tuin uit Staphorst werd tweede, zesde overall, en Wouter Rorije werd weer derde. Hij werd zevende overall in deze veldslag. Zaterdag 20 december is de volgende wedstrijd in dit prachtige evenement.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie