Regionale schutters schieten raak in Wezep.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10140
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Regionale schutters schieten raak in Wezep.

Bericht door Redactie »

Regionale schutters schieten raak in Wezep.

Het gaat goed in Wezep tijdens het schietsportevenement, de Landelijke Klasse Kampioenschappen en NK Teams. Halverwege de wedstrijdweek blijkt dat de schutters uit de regio ze goed weten te raken in De Kamphal. Uit de tussenstand van dit Nederlands Kampioenschap Teams blijkt dat het H team met de schutters Leo Tijssen, Gerrit Wielink en Christiaan Smit van Schietsport Vereniging Wezep op de 1e plaats staan.


Afbeelding
Klik hier of op de foto voor een kleine fotoimpressie

Ook het junioren team van SV Oostendorp bestaande uit G.J. Velthoen, R Pisu en M Bos presteerde dermate goed dat ze momenteel bovenaan de ranglijst staan.
Wezeper Henk Koster die dit jaar bij de veteranen District Kampoen werd, was niet tevreden over zijn geschoten LKK serie. Ik had hier willen vlammen zo verklaard hij, maar helaas ik was veel te gretig en dat resulteerde in een paar slechte schoten. Met de resterende nog te schieten schoten kon ik het niet meer goed maken.
Zoveel anders ging het voor Marian van Oene deze SV Wezep schutster bleef uiterst kalm en wist een mooie score van 356 punten te schieten waarmee ze in de tussenstand 1e staat in de Dames A klasse.
Ook SV Wezep jeugdschutter Richard van Olst leverde met zijn score van 371 punten een mooie prestatie. Hij staat nu 3e maar de concurrentie in zijn klasse is zeer groot en het niveau is er erg hoog.
Een verder in het oog springende prestatie is die van SV ’t Harde luchtpistool schutter Gerard Kox. Zijn score van 348 is goed voor een 4e plaats.
Een groot aantal regionale luchtschutters zullen hun serie nog gaan schieten.

Volgens Jan Fiechter van de LKK/NK organisatie is het niet zoverwonderlijk dat de regionale schutters het zo goed doen. Want we zitten hier in een gebied met een aantal zeer actieve schietsport verenigingen zoals in Oostendorp, 't Harde, Kampen, Wekerom, Elspeet en Wezep. Deze clubs hebben hun zaakjes goed voor elkaar en zijn voor de fanatieke wedstrijdschutters binnen die verenigingen veel mogelijkheden voor training en begeleiding. Deze clubs hebben veel kennis en ervaring en steken er veel tijd in. Wat dan op een gegeven moment resulteert in prima scores van de desbetreffende schutters.

Komende dagen zullen nog veel schutters uit heel Nederland naar Wezep afreizen om hun serie te gaan schieten waarbij de hoogste scores waarschijnlijk zaterdag geschoten zullen gaan worden. Dan zullen o.a. de kernploeg schutters hun kogels gaan afvuren, waarbij zij zich dan hopen te plaatsen voor de "Olympische Finale” waarmee dit grootste nationale luchtschietsport evenement afgesloten word.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie