Opbrengst Deur-aan-deur collecte voor Red een Kind

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10128
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Opbrengst Deur-aan-deur collecte voor Red een Kind

Bericht door Redactie »

Opbrengst Deur-aan-deur collecte voor Red een Kind

Wezep – In Wezep en omgeving wordt is in de week van 2 t/m 6 juni een deur-aan-deur collecte gehouden voor stichting Red een Kind. De organisatie ondersteunt kansarme kinderen en gezinnen in Azië en Afrika. De opbrengst van de collecte is bestemd voor een onderwijsproject in het noordoosten van India.


Red een Kind is een christelijke organisatie, die in 2008 bijna 150.000 kinderen heeft bereikt via talloze programma’s. De organisatie is actief op het gebied van kinderzorg, onderwijs, beroepstraining aan kansarme jongeren en HIV/Aids. Het hoofdkantoor van Red een Kind is gevestigd in Zwolle.

Al vele jaren lang zet een actieve groep mensen uit Wezep zich met hart en ziel in voor Red een Kind. Via talloze verschillende acties wordt geld ingezameld om de projecten mogelijk te maken. Red een Kind is bijzonder blij met de actieve betrokkenheid van de inwoners van Wezep.

De opbrengst van de deur-aan-deur collecte is een bedrag van € 6.591,00 en is bestemd voor onderwijs in het noordoosten van India. In dit afgelegen gebied kunnen veel kinderen niet naar school. In samenwerking met een lokale partnerorganisatie bouwt Red een Kind scholen in het gebied. Ook worden leraren opgeleid. Dit project is gestart in 2005. Inmiddels kunnen duizenden kinderen naar school. Dit is voor de kinderen een belangrijke stap naar een betere toekomst.

Wilt u meer weten van Red een Kind, kijk dan op www.redeenkind.nl
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie