Blokfluitensemble FEW in Frankrijk!

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Blokfluitensemble FEW in Frankrijk!

Bericht door Redactie »

Blokfluitensemble FEW in Frankrijk!

Op vrijdag 17 juli vertrok blokfluitensemble FEW uit Wezep onder leiding van Annelies Schraa voor een concertreis naar Frankrijk. Het ensemble was een week lang te gast in het plaatsje Les Gets in de Haute–Savoie, vlak bij de grens met Zwitserland. Een sfeervol dorp in een prachtige omgeving! 
Op dinsdagavond 21 juli stond het hoofdconcert gepland in de kerk ter plaatse en op woensdagavond 22 juli een reprise (met een licht veranderd programma) in de magistrale kerk van Taninges, het buurdorp van Les Gets.

De dagen ervoor stonden in het teken van korte optredens in de openlucht in Les Gets, waar diezelfde week allerlei andere muzikale festiviteiten plaatsvonden. Zodoende kregen de dorpsbewoners en de toeristen vast een voorproefje voor het concert. Daarnaast werd er natuurlijk veel gerepeteerd in de kerk voor het concert. Bijzonder is dat de kerken in Frankrijk altijd open zijn voor gasten en zodoende waren deze ‘open repetities’ ook een prima reclame voor het concert. Bovendien kon het ensemble zo ook goed wennen aan de schitterende akoustiek van de kerk.

Afbeelding
Blokfluitensemble FEW vlnr: Jeriël Biersteker, Elsbeth Dokter, Diewerke van Biessum, Niels Schipper, Evelien Wolting, Annelies Schraa, Anneke van der Velde, Judith van Zaane, Lieke van der Helm, Marloes Dokter, Marlies Geleijnse.

Eindelijk was het dan zover: Het concert in Les Gets! Er waren veel uren in de voorbereiding gestoken en dus was iedereen er helemaal klaar voor. En dat bleek! FEW gaf een prachtig concert weg met onder andere muziek van Händel, César Franck, een Brandenburgs concert van Bach en enkele modernere werken.
Het goed vertegenwoordigde publiek was erg onder de indruk van wat en hoe er gespeeld werd. De Fransen zouden de Fransen niet zijn, als met name het prachtige Praeludium en Fuga van de Franse componist César Franck niet erg in de smaak viel. Na het slotstuk, een bewerking van het bekende Nederlandse lied ‘Aan de Amsterdamse Grachten’, dat met veel enthousiasme en 'schwung' werd gespeeld bleek duidelijk aan het applaus dat er nog meer van FEW verwacht werd. Na maar liefst een dubbele toegift zat het concert er dan toch op en kon het ensemble genieten van een uitgebreid koud buffet, en een champagne toost uitbrengen op het verloop van de avond. Dit alles was perfect geregeld door de organisatie in Les Gets. Net zoals alle andere bijkomende zaken die deze week voor Blokfluitensemble FEW onvergetelijk hebben gemaakt. Wat een warm onthaal! 
De avond erop hetzelfde concept in Taninges. Weer een volle kerk, dit keer met een iets aangepast muziekprogramma. In plaats van Bach werd er deze avond een concerto van Vivaldi gespeeld. Een stuk voor 4 solisten en een orkest, dit alles speciaal bewerkt voor het Blokfluitensemble. Dit kwam meer dan prima uit de verf! De solisten speelden de sterren van de hemel en ‘het orkest’ begeleidde hen daar prima bij. Uit het applaus sprak duidelijk de bewondering van het publiek. Er kwam geen eind aan.
Ook het publiek van Taninges was na afloop van het concert laaiend enthousiast en bedong zelfs een derde toegift! De stemming bleek er goed in te zitten toen tijdens de toegift, ‘de Can-Can van Offenbach’ spontaan meeeklapt werd. Ook de staande ovatie en de belangstelling achteraf voor het ensemble en het assortiment fluiten sprak boekdelen. Opnieuw een geweldige avond die wederom werd afgesloten met een koud buffet.
Moe van alle opgedane indrukken, maar zeer voldaan én met een hernieuwde uitnodiging op zak voor de zomer van 2010 vloog het ensemble 24 juli weer terug naar Nederland. Daar zal FEW zich gaan voorbereiden op een reprise van het Franse programma, voor het traditionele jaarlijks nazomer-concert in Wezep. FEW hoopt daar de muzikaliteit en het enthousiasme ook op het Nederlands publiek over te kunnen brengen.
Al met al heeft Blokfluitensemble FEW een geweldige week achter de rug. C’est magnifique! Vive la France! 
Meer informatie over het blokfluitensemble of de blokfluitopleiding FEW: e-mail few.blokfluit@gmail.com
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie