Nieuwsarchief

Twee zwaargewonden bij ernstig ongeval op de A50 bij Epe: snelweg uren dicht

De A50 tussen Epe en Heerde-Zuid is woensdagavond uren afgesloten geweest na een ernstig ongeval op de rijbaan richting Zwolle. Even na negen uur 's avonds kwam er bij de meldkamer de melding binnen van een ernstig verkeersongeval. Ter plaatse bleek dat een personenauto en motorrijder met elkaar in botsing zijn gekomen. Bij het ongeval raakten zowel de bestuurder van de auto als de motorrijder (zwaar)gewond. De auto is na de aanrijding rechts van de weg in de berm terecht gekomen en uiteindelijk tussen de bomen geƫindigd. Ook de motor kwam tussen de bomen terecht, terwijl de motorrijder zelf op de vluchtstrook eindigde. Er werd groot alarm geslagen: naast twee ambulances, meerdere politie-eenheden van de lokale politie als en Landelijke Eenheid kwamen ook de brandweerkorpsen van Oene en Heerde ter plaatse evenals de traumahelikopter vanaf vliegveld Eelde.

De bestuurder van de personenauto die op de kop tussen de bomen lag moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijdt. De brandweer heeft na het stabiliseren van de auto de portier van de auto er uit gehaald. Daarna kon de man uit zijn voertuig worden gehaald en op de brancard het talud op worden gedragen. De motorrijder die op de vluchtstrook terecht kwam bij het ongeval is ook op de brancard de ambulance in gebracht. Beide slachtoffers zijn met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht.

Vanwege de ernst van het ongeval werd de snelweg afgesloten. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie kwam ter plaatse om uitgebreid sporenonderzoek te doen. Het verkeer dat vast kwam te staan in de file werd na een tijdje door de politie teruggeleid naar de toerit bij Epe. De vrachtwagens die in de file stonden konden achteruit terug naar de toerit. Slechts een enkele 'lange zware vrachtwagen' (LZV) kon niet terug en moest wachten tot het sporenonderzoek zover gevorderd was dat de linkerrijstrook kort vrijgegeven kon worden.

Bergingsbedrijf Wolves heeft zowel de motor als de zwaarbeschadigde auto geborgen. Pas ruim na middernacht kon de weg weer vrijgegeven worden.


Locatie Reageren 5.579x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit A50:

Auto in brand op parkeerplaats langs snelweg A50 Heerde
Opnieuw flinke bermbrand bij felle autobrand op de A50 bij Heerde
Felle caravanbrand slaat over op bermen A50 bij Hattem: snelweg in beide richtingen kort dicht
Het weer in Wezep
Bewolkt 9,2°C
ZZO 9,7km/h
2,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier