Oldebroekse drieling is jarig: ‘Ze zijn absoluut niet mensenschuw’

videoPrecies een jaar geleden zagen ze het levenslicht op een boerderij in Oldebroek. De kalfjesdrieling van Cor en Gea de Zwaan trok als zeldzaam fenomeen veel bekijks. Een dezer dagen vieren ze hun eerste verjaardag. Hoe staan de dames er inmiddels bij? Prima, maar niet meer op hun geboorteadres.  

  1. Gelderse molens gered: provincie garandeert subsidies in coalitieakkoord
    PREMIUM
    2

    Gelderse molens gered: provincie garandeert subsidies in coalitieak­koord

    ‘We houden de molensubsidies in stand’. Het is deze letterlijke zin uit het gisteravond gepresenteerde Gelderse coalitieakkoord die bij de eigenaren van de 160 molens in Gelderland en het bestuur van de Molenfederatie Gelderland tot grote opluchting heeft geleid. De moleneigenaren kunnen blijven rekenen op de 2000 euro subsidie per jaar om hun monument in stand te houden.
    Wapenveld, Heerde, Harderwijk, Veessen
  2. Enorme ontlading bij Heino na late treffer tegen Rohda, csv Apeldoorn voorkomt eerste zege voor Voorwaarts
    PREMIUM

    Enorme ontlading bij Heino na late treffer tegen Rohda, csv Apeldoorn voorkomt eerste zege voor Voorwaarts

    Door de nederlaag van VVOG bij Be Quick 1887 wist Rohda Raalte dat het bij een overwinning op Heino de derde plek in de vierde divisie D zou veroveren. Maar het liep anders. Een late treffer van Tim Referink zorgde voor een daverende verrassing. SC Genemuiden klom in de derde divisie A wél naar de derde plaats. In dezelfde competitie deed Staphorst goede zaken op Urk, terwijl DVS’33 zich langzaam maar zeker serieuze zorgen moet gaan maken.