Henk Elskamp met gebalde vuist. Foto Annemieke Jolink

'T HARDE - S.V. ’t Harde moest een traditioneel lastige horde nemen in Wapenveld. WZC staat nu laag op de ranglijst, maar het is een kwestie van tijd dat WZC de punten gaat pakken. De kunst was om het niet tegen S.V. ’t Harde te laten gebeuren.

S.V. ’t Harde begon goed aan de wedstrijd. Veelal werd het doel van WZC opgezocht met goed voetbal. Maar zoals dit seizoen regelmatig te zien was, stranden de aanvallen in schoonheid. Halverwege de eerste helft kreeg WZC wat meer grip op de “Groen-witten” en werd het vooral gevaarlijk via de standaardsituaties.

Een paar minuten voor de rustsignaal was het Luuk Struik die ging doorjagen op de linksback van WZC en de bal veroverde. Luuk kon zo alleen op de keeper van WZC aflopen en wist koelbloedig af te ronden. Zo was de ruststand 0-1.

Na rust was het éénrichtingsverkeer richting doelman Van der Groef. WZC speelde vol op de aanval en wist regelmatig het doel te vinden. Maar Sander van der Groef wist met vele mooie reddingen de “nul” te houden. In de counter werd S.V. ’t Harde niet echt gevaarlijk meer. Waardoor er naar ruim 90 minuten voetbal er een 0-1 score op het scorebord stond.

S.V. ’t Harde doet hiermee goede zaken in de ranglijst. Qua puntenaantal staat S.V. ’t Harde gelijk met VEVO op de 2e plek, alleen het doelgemiddelde is wat minder. Voor de winterstop staan er nog 3 wedstrijden op het programma. Te beginnen aankomende zaterdag thuis om 14.30 uur tegen ZVV ’56 uit Apeldoorn.