Jeugdplatform en Wmo-raad Oldebroek officieel van start.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10110
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Jeugdplatform en Wmo-raad Oldebroek officieel van start.

Bericht door Redactie »

Oldebroek, 4 februari 2010
Jeugdplatform en Wmo-raad Oldebroek officieel van start

Gisteravond heeft wethouder André Maat officieel het Jeugdplatform Oldebroek en de Wmo-raad geïnstalleerd. Beide raden zijn spreekbuis voor inwoners van de gemeente en gaan met de gemeente Oldebroek in gesprek over nieuw beleid en ontwikkelingen. De Wmo-raad richt zich daarbij op wonen, welzijn en zorg. Het Jeugdplatform houdt zich bezig met jeugdbeleid.


Afbeelding
Op de foto staan van links naar rechts: wethouder A. Maat, dhr. J. Flipsen, dhr. M. Kranenborg, dhr. T. van ´t Ende, dhr. A. van Dijk, dhr. H. Beltman (voorzitter Wmo-raad), dhr. R. Wienbelt, dhr. J. Labots, dhr. G. Riezebos en mevr. A. Spronk-Franken.
Dhr. M. Michielsen, dhr. A. van Gaalen en dhr. R. Scholten waren afwezig.


Wmo-raad
Volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning moet iedere gemeente een Wmo-raad instellen. De Wmo-raad buigt zich over beleid van de gemeente op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Ook komt de raad zelf met initiatieven. Op deze manier wordt de gemeente gewezen op knelpunten en signalen uit de samenleving. In 2010 richt de Wmo-raad zich onder meer op het Wmo-loket, de veranderingen binnen de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten), het Centrum voor Jeugd en Gezin en het vrijwilligersbeleid. De Wmo-raad werkt vanuit het perspectief van alle inwoners, maar vooral voor cliënten van de Wmo en overige kwetsbare burgers.

Jeugdplatform
Het Jongerenplatform is een initiatief van de gemeente Oldebroek. Dit platform wil een zo breed mogelijk geluid van de jongeren van Oldebroek laten horen. Ook denkt het platform mee over het maken en invoeren van jeugdbeleid in de gemeente Oldebroek, onder meer door het nemen van initiatieven, gevraagd en ongevraagd. In 2010 gaat het Jeugdplatform aan de slag met onder andere het Centrum Jeugd en Gezin en het jeugdbeleid.

Leden
In de Wmo-raad zitten: de heer H. Beltman, de heer A. van Dijk, de heer J. Flipsen, de heer A. van Gaalen, de heer G. Riezebos, de heer R. Scholten, mevrouw A. Spronk-Franken en de heer R. Wienbelt.

Het Jeugdplatform Oldebroek bestaat uit: de heer M. Michielsen, de heer T. van ’t Ende, de heer J. Labots en de heer M. van Kranenborg.

Inwoners kunnen de leden van de Wmo-raad en het Jeugdplatform benaderen via de gemeente Oldebroek, telefoon (0525) 638 200.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie