Startsein voor aanleg glasvezel in gemeente Oldebroek

Plaats een reactie


Deze vraag is er om automatische registraties door spambots te voorkomen.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Startsein voor aanleg glasvezel in gemeente Oldebroek

Re: Startsein voor aanleg glasvezel in gemeente Oldebroek

door Redactie Noord » wo mar 14, 2012 13:38

Werkzaamheden aanleg glasvezelnetwerk Oldebroek gestart
Persbericht Reggefiber

OLDEBROEK – De inwoners van Oldebroek, Oosterwolde, Hattemerbroek en Wezep kozen voor glasvezel en zijn daarmee straks helemaal klaar de toekomst. Op maandag 12 maart is Reggefiber in Oldebroek gestart met de werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Wethouder Nicolet Hoorn nam plaats op een graafmachine om symbolisch de eerste meters te graven.

De eerste meters

De wijkdistributiecentrale aan de Stouwdamsweg in Oldebroek was de locatie waar de eerste schop de grond in ging. Wethouder Nicolet Hoorn nam plaats op een graafmachine om de eerste meters te graven. ‘Ik ga uit van een goede samenwerking tussen Reggefiber en de gemeente Oldebroek. Mijn advies aan de inwoners die binnen het aansluitgebied wonen, is om in ieder geval de gratis huisaansluiting te laten realiseren.’

Ook projectmanager Jan Jaap van Soest van Reggefiber hoopt op een voorspoedige samenwerking. ‘Reggefiber zal er alles aan doen om de werkzaamheden in de straat en bij de mensen thuis zo soepel mogelijk te laten verlopen.’ Salesmanager Henk Holtrigter is opgetogen over het aantal huishoudens dat zich voor een glasvezelabonnement heeft ingeschreven. ‘Ruim 30% van de huishoudens in Oldebroek, Oosterwolde, Hattemerbroek en Wezep heeft zich ingeschreven voor een glasvezelabonnement bij één van de serviceproviders. Dat is mede te danken aan de initiatiefgroep die zich voor de volle honderd procent heeft ingezet voor de komst van glasvezel in Oldebroek.’

De aannemer
Reggefiber werkt voor de aanleg van glasvezel in Oldebroek, Oosterwolde, Hattemerbroek en Wezep samen met Van Gelder Telecom uit Hattem. Het glasvezelnetwerk wordt van straat tot straat aangelegd. Daarvoor is het nodig de stoep open te graven. De inwoners worden hierover tijdig geïnformeerd en er wordt hard gewerkt om de overlast voor de inwoners te beperken. In principe moet ’s avonds de stoep weer dicht zijn.

Huishoudens zonder een glasvezelabonnement
De aanleg van glasvezel is voor alle huishoudens binnen het aansluitgebied van Reggefiber kosteloos. Het enige wat Reggefiber vraagt, is toestemming om een glasvezelaansluiting in de woning aan te mogen leggen. Wanneer de bewoner een abonnement afsluit bij een serviceprovider die internet, tv en telefonie via glasvezel aanbiedt, kan er gebruik worden gemaakt van de diensten op het netwerk. Daarbij is er een vrije keuze uit meerdere aanbieders, namelijk Kick XL, Kliksafe, KPN, Lijbrandt, Solcon en XS4ALL.

Startsein voor aanleg glasvezel in gemeente Oldebroek

door Redactie Noord 2 » ma mar 12, 2012 18:58

Startsein voor aanleg glasvezel in gemeente Oldebroek

Maandagmiddag werd door wethouder Nicolette Hoorn het startsein gegeven voor de aanleg van glasvezel in de gemeente Oldebroek.


Afbeelding

Onder het toeziend oog van onder andere aannemers en de opdrachtgever Reggefiber werd er middels een kraan het symbolische startsein gegeven aan de Stouwdamsweg in Oldebroek. 's Ochtends was er al begonnen met graven in Oldebroek en Oosterwolde. Later zullen de kernen Wezep en Hattemerbroek worden aangesloten. Houd hiervoor de website http://www.oldebroekwezepopglasvezel.nl/ in de gaten.

Bekijk hier alle foto's.

Omhoog