Rondje ijsbanen: zijn de verenigingen klaar voor start.

Op dit forum kan informatie geplaatst worden van de ijsbaan verenigingen en over de actuele situatie van hun ijsbaan. Denk ook aan wedstrijden en andere activiteiten.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Rondje ijsbanen: zijn de verenigingen klaar voor start.

Bericht door Redactie »

Rondje ijsbanen: zijn de verenigingen klaar voor start schaatsseizoen?

Oldebroek 27 november 2010 – Zaterdagochtend, het sneeuwt licht en het vriest. Tijd om eens een kijkje te nemen bij de ijsbanen in onze gemeente. Na het nodige ruiten krabben ga ik richting de ijsbaan aan de Koeleweg.

Bij de ijsbaan aan de Koeleweg wordt er druk gewerkt aan het klaarmaken van de banen. Er wordt gewerkt aan de fietsen parkeerplaats en geluidsinstallatie aanleggen zo te zien. Ook schijnt er nog water op de baan gepompt te worden. Uitleg kan ik helaas niet krijgen, waarschijnlijk zijn de vrijwilligers even aan het schaften. Kijk ook op http://www.ijsbaan.koeleweg.nl
Afbeelding
De ijsbaan aan de Koeleweg.

Op weg naar de Skeelerbaan realiseer ik mij dat deze baan multifunctioneel gebruikt wordt. Dat betekent dat de baan tot 1 december gebruikt wordt door de skeelervereniging en daarna door IJsclub Nooitgedacht. Op de baan spreek met een vrijwilliger van de skeelervereniging: “Wij hebben de baan klaargemaakt voor de ijsvereniging, waarschijnlijk beginnen ze vandaag nog met het onderpompen van de baan”.
Afbeelding
De skeelerbaan is klaar om te veranderen in een ijsbaan.

In Oosterwolde bij ijsbaan De Flesse zijn alle hekken op slot en is er niemand te bekennen. De ijsbaan is in zijn geheel bedekt met een ijslaag en iets sneeuw en lijkt te wachten op flinke nachten vorst om open te kunnen gaan voor de schaatsers.
Afbeelding
De Flesse ligt te wachten op ijsgroei.

Bij de ijsbaan Wezep Hattemerbroek zijn de vrijwilligers bezig met de laatste werkzaamheden die nog blijven liggen waren tijdens vorige week gehouden vrijwilligersdag. De baan is in zijn geheel bedekt met een laagje ijs met daarop sneeuw. Alleen een halve meter langs de kant wat water, dit komt doordat het waterpeil nog niet op het gewenste peil is. “Het water loopt op natuurlijke manier de baan op, als het niet regent gaat dat gewoon wat langer duren.”. Maar zo te zien is dat geen belemmering om te kunnen schaatsen als het ijs sterk genoeg is. Kijk ook op http://www.ijsbaan.tk, binnenkort hoopt IJsclub Excelsior haar nieuwe website te gaan gebruiken: http://www.ijsclubexcelsior.nl
Afbeelding
Een laatste klusje en wachten op ijsgroei.

De weersverwachting geeft aan dat het de komende dagen nog blijft vriezen. Misschien gaat komende week al een ijsbaan open voor de schaatsliefhebber. Wij houden u op de hoogte.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie