15e Biertapwedstrijd in Cafe ’t Hoekje goed bezocht

Gebruikersavatar
Redactie Noord
Redactie
Berichten: 734
Lid geworden op: vr apr 16, 2010 21:03
Locatie: Wezep

15e Biertapwedstrijd in Cafe ’t Hoekje goed bezocht

Bericht door Redactie Noord »

OOSTERWOLDE - Donderdag 27 december was Cafe ’t Hoekje in Oostendorp weer het decor voor de biertapwedstrijden. Dit evenement werd inmiddels al voor de vijftiende keer gehouden in een bomvol cafe. Bijna 25 deelnemers streden in de eerste ronde om de door Heineken beschikbaar gestelde prijzen.

In deze eerste ronde moesten de deelnemers 2 ‘fluitjes’ tappen. Na een demonstratie van oud-winnaar en nu jurylid Nico Sellis werd duidelijk wat van de deelnemers verwacht werd. Allereerst het op de correcte manier tappen van een lekker pilsje onder het toeziend oog van twee juryleden (Nico Sellis en Peter van Essen. Vervolgens moesten de biertjes ook uitgeserveerd worden aan de tafel aan 2 andere juryleden (Tonny Waanders en Henk van Os).

Begeleid door de immer spitsvondige speaker Gerhard Kasteel was de spanning bij menig deelnemer duidelijk merkbaar. Na de eerste ronde trok de jury zich even terug waarna de 10 halve finalisten bekend gemaakt werden. Na enkele tips van de jury moesten de deelnemers in de halve finale 3 ‘fluitjes’ tappen. Duidelijk werd dat het op de juiste manier tappen en presenteren niet een eenvoudige zaak is. De juiste procedures volgen, de juiste verhouding van bier en schuim en op goede wijze serveren is iedere keer weer met passie werken.

Uiteindelijk bleven er 5 deelnemers over voor de finale, waaruit de 3 winnaars moesten komen. Spanning was van de gezichten te lezen, want niet alleen de prijzen maar ook de eer was belangrijk. Uiteindelijk na een lange middag strijden kwam Anita Stegeman als biertapkampioen uit het vat. Uit handen van Henk van Os mochten de nummers een, twee en drie hun prijzen in ontvangst nemen.

De uitslag:

1. Anita Stegeman 36 punten
2. Hendri Dijkhuizen 33 punten
3. Jeroen Sellis 32 punten
4. Dik de Wit 29 punten
5. Marco Verwer 28 punten

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie