Lintjesregen in gemeente Oldebroek

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9594
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Lintjesregen in gemeente Oldebroek

Bericht door Redactie »

2014 -2013 - 2012 -2011 -2010 -2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004
Zeven Lintjes in de gemeente Oldebroek.

Afbeelding
Hier de gedecoreerden samen met burgemeester Zielhuis.

De heer H. van 't Hof (Henk)

Afbeelding

De heer H. van 't Hof uit Oldebroek werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft zich langdurig en intensief op vrijwillige basis ingespannen voor verschillende activiteiten op kerkelijk terrein en maatschappelijk gebied.
Sinds 1983 is de heer Van 't Hof ouderling en kerkenraadslid in de Hervormde Gemeente in Oldebroek. Hij heeft zich o.a. verdienstelijk gemaakt als medeverantwoordelijke voor de uitvoering van het pastoraat en voor het beleid en bestuur van deze kerkgenootschap. Acht jaar lang was hij scriba van de Oosterwijk, nu wijk 1.
Vanaf 1984 is de heer Van 't Hof bestuurslid van de Mannenvereniging van de Hervormde gemeente in Oldebroek. Ook is hij vanaf 1999 lid van het bestuur van de afdeling Oldebroek van de Staatkundige Gereformeerde Partij (SGP). Ook is de heer Van 't Hof vanaf 1986 voorzitter van de afdeling Elburg/Oldebroek van de Stichting Reformatorische Hulpactie 'Woord & Daad'.
Van de regionale Psalmenvereniging 'Prijs de Heere' in Oldebroek is de heer Van 't Hof sinds 1994 voorzitter. Verder is hij sinds 1984 bestuurslid van de afdeling Oldebroek, Elburg, Kampen en Ijsselmuiden van de Reformatorische Maatschappelijke Unie (RMU). Daarnaast is hij vanaf 1978 ook betrokken bij de jaarlijkse sinaasappelverkoopactie. Dit is een actie van de Hervormde Jeugdraad in Oldebroek.
Sinds 1986 is hij bij toerbeurt voorganger in de wekelijkse zangavonden op woensdag in de Maranathakerk in 't Loo. Verder bezoekt hij, namens de Hervormde gemeente in Oldebroek, sinds 1984 in de week voor Kerst zieken, gehandicapten etc. woonachtig in instellingen buiten de gemeente Oldebroek.


De heer H.H. Kok (Henk)

Afbeelding

De heer H.H. Kok uit Wezep werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft zich verdienstelijk gemaakt jegens de samenleving.
Sinds 1964 is hij lid en later voorzitter van de Zendingscommissie van de Hervormde gemeente Wezep-Hattemerbroek. Daarnaast is hij ook ouderling en wijkkerkenraadslid van de hierbovengenoemde Hervormde gemeente. Deze taak heeft hij uitgevoerd vanaf 1980 tot en met 1992. In 2002 is hij opnieuw in dit ambt bevestigd.
Vanaf 1995 is hij afwisselend secretaris en voorzitter van de Zendingscommissie van de Classis Hattem van de Nederlandse Hervormde Kerk, nu Protestantse Kerk in Nederland (PKN).
Ook is hij voorzitter van de Mannenvereniging van de Hervormde gemeente Wezep-Hattemerbroek.De heer B. Rozeboom (Beerd)


Afbeelding

De heer Rozeboom uit Oldebroek werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft zich langdurig en plichtsgetrouw ingezet in een tweetal vrijwillige functies op het terrein van de veiligheid.
Sinds 1981 is hij reservist bij het Korps Rijkspolitie (sinds 1995 regiopolitie Noord- en Oost Gelderland). Daarnaast doet hij als Vrijwilliger van Politie dienst binnen het team Oldebroek.
Vanaf 1979 is de heer Rozeboom lid van Veilig Verkeer Nederland (thans 3VO). Vanaf eind jaren tachtig is hij hier werkzaam als voorzitter. De vereniging houdt zich bezig met de verbetering van de verkeersveiligheid, met name voor schoolgaande kinderen.


De heer B. Schakelaar (Berend)


Afbeelding

De heer B. Schakelaar uit Hattemerbroek werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft zich verdienstelijk gemaakt jegens de samenleving.
De heer Schakelaar is sinds 1976 koster van het kerkgebouw 'De Hoeksteen' in Hattemerbroek van de Hervormde gemeente Wezep-Hattemerbroek. Het is een vrijwillige functie waarbij het gaat om de dagelijkse zorg voor het kerkgebouw en de kerkdiensten.
Naast zijn functie als koster verzorgt hij sinds 1978 het drukwerk van 'De Hoeksteen', één van de vier wijkgemeenten van de Hervormde gemeente Wezep-Hattemerbroek.
Ook heeft hij vanaf 1980 tot en met 2001 wekelijks bandjes van kerkdiensten rondgebracht naar aan huisgebondenleden van de hiervoor genoemde wijkgemeente.
Verder heeft de heer B. Schakelaar van 1978 tot 1986 ook zitting genomen in het bestuur van de Christelijk Gemengde Zangvereniging 'Hallelujah' uit Wezep. In 1997 heeft hij weer zitting in dit bestuur genomen. In 1999 is hij voorzitter van de zangvereniging geworden.


De heer G. Sleurink (Gerrit)


Afbeelding

De heer Sleurink uit Wezep werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft zich verdienstelijk gemaakt jegens de samenleving.
Van 1962 tot 2001 is de heer Sleurink ouderling en kerkenraadslid van de Gereformeerde Kerk (Vrijgemaakt) in Wezep, later (vanaf 1969) de Nederlands Gereformeerde Kerk in Wezep. In deze periode is hij medeverantwoordelijk geweest voor (de uitvoering van) het pastoraat/geestelijke verzorging van de leden van het hiervoor genoemde kerkgenootschap.
Daarnaast is de heer Sleurink van 1967 tot 1992 voorzitter geweest van de commissie van beheer van de (Nederlands) Gereformeerde Kerk. Vanaf 1997 is hij projectleider bouw-/verbouwactiviteiten.
Hij heeft vanaf de jaren zestig regelmatig leiding gegeven aan vrijwilligers tijdens de (ver)bouwwerkzaamheden die betrekking hadden op de Nederlands Gereformeerde Kerk.
Naast de genoemde werkzaamheden is hij vanaf 1980 lid van het bestuur Stichting Zorgcentrum 'Veldheem' in Wezep.


Mevrouw S. van de Velde-Rens (Dinie)

Afbeelding

Mevrouw S. van de Velde-Rens uit Hattemerbroek werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij heeft zich langdurig en intensief ingezet voor de Oudheidkundige vereniging 'De Broeklanden'. Sinds de oprichting, in 1980, is mevr. Van de Velde actief betrokken bij het werk van de vereniging. In de beginperiode was zij actief betrokken bij d de werkgroep genealogie (stamboomonderzoek). Samen met andere leden is zij vele dagen op pad geweest om bijv. kopieën te maken van de originele doop-, trouw- en begraafboeken van de kerken van Oldebroek, Oosterwolde en Kamperveen. Deze boeken waren opgeslagen in de Rijksarchieven in Arnhem en Zwolle. Mevrouw van de Velde heeft als werkgroeplid een leeuwenaandeel gehad in het overbrengen van allerlei genealogische gegevens in een computerbestand. Zij is een vraagbaak voor vele mensen die zich bezighouden met stamboomonderzoek.
Binnen 'De Broeklanden' heeft zij de dialectwerkgroep opgericht. Regelmatig verschijnen er publicaties in het verenigingsblad. Mevrouw van de Velde werkt vaak mee aan radioprogramma's van de locale omroep. Hier vertelt ze dan historische verhalen uit de omgeving, al dan niet in het dialect. Elk jaar luistert zij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oldebroek op met haar ludieke jaaroverzicht in de streektaal.
Sinds 1988 is zij lid van het bestuur van de Oudheidkundige vereniging. Zij neemt ook deel aan de kalendercommissie. Deze commissie houdt zich bezig met de uitgifte van een jaarlijks historische kalender.
Naast de hierboven genoemde werkzaamheden is mevr. Van de Velde de gastvrouw van 'De Broeklanden'. Elke dinsdag- en vrijdagmiddag is zij in de museumboerderij aanwezig om werkzaamheden uit te voeren en bezoekers te ontvangen.


Mevrouw H.W. van de Weg (Hentie)


Afbeelding
Hentie onder erehaag Foto Erik-Jan Doornewaard

Mevrouw H.W. van de Weg uit Oosterwolde werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is een voorbeeld van onbaatzuchtigheid en vrijwillig omzien naar de medemens.
Sinds 1978 is zij coördinator voor de nierstichting van de jaarlijkse collecte in Oosterwolde e.o.
Op zestigjarige leeftijd is zij begonnen met het vrijwillige hulpverleningswerk. Van 1990 tot en met 2003 was zij betrokken bij het project dagverzorging van het zorgcentrum 'De Hullen' in Oldebroek. Naast haar andere vrijwillige activiteiten is mevr. Van de Weg sinds 1997 coördinator en vrijwilliger bij de Diaconale Hulpdienst in Oosterwolde.

Onderscheidingen 2004 http://oldebroek.net/phpBB2/viewtopic.php?p=898#898
Lintje lintjesregen lintjes
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie