Pagina 1 van 1

Tentoonstelling “Boeren in oorlogstijd” groot succes

Geplaatst: za apr 30, 2005 10:57
door Redactie
Tentoonstelling “Boeren in oorlogstijd” groot succes

De thema tentoonstelling “boeren in oorlogstijd”, naar aanleiding van 60 jaar bevrijding, in het boerderijmuseum “De Bovenstreek” in Oldebroek blijkt een groot succes te zijn.


Afbeelding

De commissie educatie van het museum heeft een lespakket over dit onderwerp gemaakt en aan de scholen in de gemeente Oldebroek en omgeving ter beschikking gesteld.
Naar aanleiding hiervan hebben er tot op heden reeds 25 schoolklassen een bezoek aan het museum gebracht en volgen er na de voorjaarsvakantie in mei nog minimaal 6 en in juni nog een aantal.

Afbeelding

Tijdens het bezoek aan het museum krijgen de leerlingen, in aansluiting op het lespakket, uitleg over het tentoongestelde. Ook is er bij elk bezoek een vrijwilliger aanwezig die uit eigen ervaring in de oorlogstijd iets kan vertellen en vragen van de kinderen kan beantwoorden.

Zo blijkt het museum niet alleen haar taak als bewaarder van het cultureel erfgoed van de Noord Veluwe en de gemeente Oldebroek in het bijzonder goed waar te maken. Maar vervult het ook nog een uitstekende educatieve functie in aanvulling op het regulier onderwijs.

Afbeelding

Deze tentoonstelling blijft het gehele seizoen, dat loopt tot 1 november, te bezichtigen.
Het museum is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, zon- en feestdagen gesloten. Entree voor volwassenen €2,- en voor kinderen tot 12 jaar € 1,-