Woonmarkt Wezep Noord II geeft op veel vragen antwoord.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9594
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Woonmarkt Wezep Noord II geeft op veel vragen antwoord.

Bericht door Redactie »

Woonmarkt Wezep Noord II druk bezocht; veel vragen beantwoord

Wezep - Op maandag 2 mei was er een inloopavond over het nieuwe plan Wezep Noord II. Tijdens deze woonmarkt in het Dorpshuis Wezep konden geïnteresseerden zich uitgebreid over de mogelijkheden van de bouwkavels laten informeren door wethouder Klein en een aantal medewerkers van Ruimtelijke Ordening en het Grondbedrijf. Velen maakten gebruik van deze gelegenheid en kwamen een kijkje nemen. Hoewel de projectontwikkelaars niet aanwezig waren om iets te vertellen over de projectwoningen die in het plan gebouwd worden, werden er toch een heleboel vragen beantwoord. Hieronder volgt een overzicht van de meest voorkomende vragen.


Afbeelding

Hoe zit het met een "schone grond verklaring"? Dit soort verklaringen bestaat niet. Aangegeven is dat op basis van indicatief bodemonderzoek de grond geschikt is voor het bouwen van woningen en om er te wonen. Er bestaat evenwel altijd de (kleine) mogelijkheid dat er zich in de grond "verrassingen" bevinden. Daar moet dan op een pragmatische wijze mee worden omgegaan.

Er zit op een bepaalde plaats wat asbest in de grond. Wanneer wordt dat gesaneerd? Inmiddels is duidelijk wat er in de grond zit. Het streven is om voor eind mei met de sanering te starten, zodat deze uiterlijk medio juni is afgerond.

Komen er seniorenkoopwoningen in het plan? Ja, er komen een paar seniorenwoningen. Plannen voor meer seniorenwoningen elders in Wezep zijn in voorbereiding.

Wat is levensloopbestendig bouwen? Wanneer er nu gebouwd wordt, kan er alvast rekening worden gehouden met de situatie van later. Dan kan er gedacht worden aan een slaap- en een badkamer op de begane grond of de mogelijkheid hiervoor.

Is er straks voldoende parkeerruimte? Ja, die is er. In de beschikbare openbare ruimte wordt - aan de hand van de huidige normen - voldoende parkeerruimte aangelegd. Uiteraard wordt parkeren op eigen terrein, voor zover mogelijk, daarin meegenomen.

Hoe zit het met de afsluiting van de Buurskamp? De Buurskamp wordt op termijn op twee plaatsen zodanig afgesloten dat autoverkeer van en naar de Zuiderzeestraatweg, behoudens een gering aantal percelen, niet mogelijk is. Ook een "sluiproute" via de Buurskamp naar het plan Willem de Zwijger wordt ontmoedigd. Fietsverkeer blijft wel mogelijk.

Hoe is de afvoer van rioolwater en regenwater geregeld in de nieuwe wijk? Het "schone" dakwater wordt via een infiltratie-riool afgevoerd. Het afvalwater - van de wasmachine, de douche en het toilet en dergelijke - gaat via een vuilwater-riool afgevoerd worden. Het regenwater dat op de straten en inritten valt wordt zoveel mogelijk afgevoerd naar nog aan te leggen wadi's. Als dat niet mogelijk is afvoer via het vuilwaterriool.

Wanneer worden de projectwoningen aangeboden? Over twee of drie maand. De projectontwikkelaars zijn nog bezig met de uitwerking van de plannen.

Welke voorwaarden gelden voor de koop van een starterswoning of een middeldure woning? De voorwaarden worden op dit moment in overleg met Deltawonen en het college van burgemeester en wethouders uitgewerkt. Gelijktijdig met de aanbieding van projectwoningen worden ook deze voorwaarden bekend gemaakt.

In welke volgorde worden de projectwoningen uitgegeven? In volgorde van de wachtlijst bouwgrond.

Op welke plaats van de wachtlijst sta ik? U kunt uw plaats op de wachtlijst nakijken op http://www.oldebroek.nl , de website van de gemeente Oldebroek. Daarvoor klikt op de homepage op 'Wonen', daarna op 'Huisvesting' en 'Wachtlijsten Bouwkavels'. Verder kunt u de lijsten ook tijdens openingstijden bekijken op het gemeentehuis en in de hulpsecretarie.

Wordt er volgend jaar (2006) ook gebouwd in Wezep Noord? Ja, jaarlijks zullen er ongeveer 52 woningen in diverse categorieën bijkomen.

Meer vragen?
Mocht u, na het lezen van bovenstaande vragen, nog overige vragen hebben, dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de gemeente Oldebroek, telefoon (0525) 638200. U kunt ook een e-mail sturen met uw vraag, naar gemeente@oldebroek.nl.

Bron persbericht gemeente Oldebroek
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie