Wezeper schutters schieten raak.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9594
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Wezeper schutters schieten raak.

Bericht door Redactie »

Wezeper schutters schieten raak.

De deelnemende schutters van Schietsport Vereniging Wezep wisten raak te schieten op de wedstrijden van het Nederland Kampioenschap luchtgeweer te Apeldoorn. De afgelopen jaren werden er kampioens titels o.a. door Bernadet Alberts en Lindy Ytsma mee naar Wezep genomen. Maar door de steeds sterker wordende overige deelnemers lukte dat dit jaar niet, maar men kan toch terug kijken op een zeer succesvol verlopen wedstrijden op dit NK.

Zo had Rick de Groot zich door uitstekende scores op andere wedstrijden zich rechstreeks geplaatst voor de finale serie van de junioren A. Hij schoot een mooie serie van 530 punten en werd daarmee keurig 12e, met als concurenten in zijn klasse de Nederlandse jeugd selectie schutters. Als men dan nagaat dat de jeugdtoppers in deze klasse slechts een paar punten minder schieten dan veelvuldig Nederlands Kampioen Dick Boschman bij de senioren.

In de zeer sterk bezette Senioren A klasse werd Gerrit Wielink 7e met een score van 549 punten. De gehele week dat dit NK duurde stond SV Wezep schutter Leo Tijssen in de B klasse in de tussenstand op de eerste plaats met 530 punten. Pas op de laatste dag werd Leo Tijssen met slechts één punt meer voorbij geschoten door Dick Hoogstraat uit Zoetermeer. Met deze 2e plaats op dit NK sluit Leo Tijssen, een voor hem zeer succesvol verlopen seizoen keurig af. Verdere podium plaatsen voor SV Wezep werden behaalt door Aalt Zwep die in de B klasse met zijn score van 496 punten 3e werd. In deze klasse behaalde Gerko Askamp met 475 punten een 6e plaats. Ook was er een podiumplaats voor Harry Kragt, hij schoot een mooie serie van 483 punten en werd daarmee 2e in de D klasse.
Ook de beide teams van SV Wezep scoorden goed, beide teams werden 2e. Het team met Leo Tijssen,Jan Fiechter en Harry Kragt in de B klasse.
En het team bestaande uit Aalt Zwep,Gerko Askamp en Gerard ter Haar in de C klasse.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie