Pagina 1 van 1

Geslaagde Texelaar schapenkeuring op Oogstfeest

Geplaatst: za aug 31, 2019 16:43
door Redactie
Op 10 augustus was het Oogstfeest in Oldebroek wederom het toneel voor de fokdag van het Texelaar stamboek district ‘De Veluwe’. Met veel publieke belangstelling was er voor de juryleden de zware taak om de mooi getoiletteerde dieren op de juiste plaats te zetten. In het ochtendprogramma werden de rubrieken gekeurd, hierin waren 2 rubrieken speciaal gereserveerd voor de jeugd. Met veel passie toonden deze 10 deelnemers in de leeftijd van 3 tot 14 jaar hun dieren. Zij werden allemaal tot kampioen verkozen door de net iets minder kritische jury.

Bekijk hier de fotoreportage

’s middag was het tijd voor de kampioenschappen. Hoewel het een keuring voor de gehele Veluwe was gingen 8 van 11 titels naar 3 fokkers uit Oosterwolde. Hierin was het grootste aandeel voor Van Dorp. Hij behaalde het kampioenschap bij de oude rammen, oude ooien en jonge ooien ongezoogd. De familie Van Norel behaalde het kampioenschap bij de jonge rammen en werden reserve kampioen bij de oude rammen en jonge ooien gezoogd. Beijeman werd kampioen met een gezoogde jonge ooi. Van Dorp had tevens 4 van de 9 te vergeven beste hokken, familie van Norel en Beijeman hadden ieder 1 beste hok.
De fokker Valk uit Mastenbroek behaalde het reserve kampioenschap oude ooien.

Het slotstuk van de keuring is het verkiezen van de dagkampioen, hierin streden de jonge ram van Van Norel en de oude ooi van Van Dorp om de titel. Met 1 stem verschil ging de titel naar de ooi van Van Dorp. De moeder van deze ooi behaalde 2 jaar eerder dezelfde eretitel.