Nepagenten beroven mannen in Elspeet en Hattemerbroek, politie zoekt getuigen

Gerrit vd Linde
Berichten: 191
Lid geworden op: za mei 18, 2019 18:45

Nepagenten beroven mannen in Elspeet en Hattemerbroek, politie zoekt getuigen

Bericht door Gerrit vd Linde »

Dinsdag 14 april proberen ‘nepagenten’, rond 04.40 uur, een 30- jarige man in Elspeet te beroven van zijn geld en zijn bankpas. Nadat het slachtoffer klappen in zowel zijn gezicht als zijn rug kreeg, gingen de verdachten er zonder geld en bankpas vandoor.

Een zwarte Audi A4 volgde het slachtoffer vanuit Elspeet richting Uddel. De zwarte Audi A4 gaf een zogenaamd ‘Stop politie’ – teken en toeterde naar het slachtoffer. Daarop dacht het slachtoffer dat hij te langzaam reed, niets was minder waar. Net buiten Elspeet kwamen de auto’s tot stilstand. Eén van de verdachte uit de zwarte Audi A4 stapte uit en liep op het slachtoffer af. Die was inmiddels ook tot stilstand gekomen. De verdachte liet een klein vuurwapen aan het slachtoffer. Het slachtoffer werd geslagen en hij moest zijn geld en bankpas afgeven. De verdachte was gehuld in donkere kleding en had een bivakmuts op. Nadat het slachtoffer zei niets te hebben, stapte de verdachte weer in de Audi en vervolgden zij hun weg richting Uddel. De politie zoekt getuigen van dit incident.

Het is niet de eerste keer dat personen zich voordoen als ‘nepagenten’. Ook woensdag 15 april, niet ver van Elspeet vindt er in Hattemerbroek een soort gelijk incident plaats. Rond 06.00 uur wordt een 31-jarige man slachtoffer van een roofoveral door nepagenten.

Het slachtoffer reed bij Zwolle op de A28, bij het knooppunt Hattemerbroek, richting de A50. Eenmaal op de A50 ziet het slachtoffer in zijn buitenspiegel een auto, een witte bestelbus, achter zich rijden met een rood knipperend stopbord. Het slachtoffer denkt hierop dat het om een politieauto gaat en neemt hierop de afrit Hattemerbroek. Bij het parkeerterrein Vuursteenberg staan zij even later geparkeerd. De bijrijder van de auto met het stopbord liep op het slachtoffer af, en riep ‘Politie hier, uw legitimatie’. Het slachtoffer pakte hierop direct zijn portemonnee en werd vervolgens door de ‘nepagent’ uit zijn handen gegrist. De bijrijder stapt hierna snel weer in de witte bestelbus en vervolgens rijden zij weg, terug richting de A50. Ook in deze zaak zoekt de politie getuigen.

Hoe herkent u het officiële politie- uniform?
De verdachten deden zich voor als ‘nepagenten’. Deze nepagenten dragen ook ‘nepuniformen’. Maar het is soms heel erg lastig om deze uniformen van echt te onderscheiden. Hier kunt u zien hoe het officiële uniform eruit ziet. Vertrouwt u de situatie niet? Bel direct met 112!

Heeft u iets gezien?
De politie zoekt getuigen van deze zaken. Heeft u dinsdag 14 april, in de vroege morgen, in Elspeet iets gezien? Of heeft u de zwarte Audi A4 zien rijden? Of heeft u iets gezien en/of gehoord op woensdag 15 april, in de vroege morgen in Hattemerbroek?
Meld dat dan bij de politie, alle informatie is welkom! U kunt contact opnemen via 0900- 8844, liever anoniem bellen? Dat kan ook, via MMA (MeldMisdaadAnoniem) via 0800- 7000. Het is ook mogelijk om online melding te maken.
Plaats reactie