Burgemeester helpt Boerderijmuseum

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9574
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Burgemeester helpt Boerderijmuseum

Bericht door Redactie »

OLDEBROEK - Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek heeft het Boerderijmuseum zaterdag helpende handen toegestoken door in klederdracht pannenkoeken te bakken bij het museum. Vanwege corona kampt het Boerderijmuseum met financiële problemen doordat de vaste lasten allemaal doorlopen en het museum pas sinds half juni beperkt open is en extra activiteiten noodgedwongen afgelast werden. Ook de belangrijkste activiteit, het oogstfeest, gaat dit jaar niet door. Om toch de kas wat te spekken werd zaterdag een actiedag gehouden met kruudmoes en pannenkoeken mét en zonder spek.

Bekijk hier de reportage gemaakt door Omroep Gelderland

Met succes. Jannie van de Streek maakte een kleine 100 liter kruudmoes en Bettie van Hattem, Eip van Loo en Nicolet Hoorn bakten, samen met de burgemeester, zo’n 250 pannenkoeken voor het goede doel.
Voorzitter Nicolet Hoorn van het Boerderijmuseum is dik tevreden met het resultaat. ”Eind juni scoorden we goed, maar dit resultaat is beter. De laatste zaterdag van augustus gaan we het nog een keer proberen. We gaan onze website daar weer op inrichten, zodat de mensen weer via de website tot en met 27 augustus kunnen bestellen.” Mevrouw Hoorn zegt de vrijwilligers dankbaar te zijn voor de tijd en energie die ze er in steken. Vol lof was Nicolet Hoorn ook over het spontane gebaar van burgemeester Tanja Haseloop door spontaan in klederdracht te komen helpen met het bakken van pannenkoeken.

Voor de camera van Omroep Gelderland vertelde mevrouw Haseloop dat ze het belangrijk vindt dat het Boerderijmuseum blijft bestaan. ”Met ons allen moeten we daar voor zorgen. Met ons allen bedoel ik ook de gemeente. Ik zeg dit omdat ik weet dat ook wethouder Bob Bergkamp er zo over denkt.”

Afbeelding
De in klederdracht gehulde burgemeester Tanja Haseloop-Amsing laat de pannenkoeken swingen bij het Boerderijmuseum

Afbeelding
Tanja Haseloop: ”Met ons allen moeten we er voor zorgen dat het Boerderijmuseum blijft bestaan”

Afbeelding
Voorzitter Nicolet Hoorn is tevreden over de actie en hoopt eind augustus weer goed te scoren met kruudmoes en pannenkoeken
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie