Winnende ontwerpen verkeersbordenactie bekend

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Winnende ontwerpen verkeersbordenactie bekend

Bericht door Redactie »

Persbericht gemeente Oldebroek, 8 december 2020

Wethouder Bob Bergkamp en wijkagent Arjan van der Hoek hebben op dinsdag 8 december de winnaars bekend gemaakt van de actie ‘VVN Verkeersborden door kinderen’. Tijdens deze actie gingen kinderen zelf aan de slag met het ontwerpen van verkeersborden om de snelheid van weggebruikers in de woonwijk te verlagen. Leerlingen uit de bovenbouw van de Eben Haëzer, De Timotheusschool en De Regenboog deden mee.

De winnende verkeersborden gaan in januari in productie en zullen daarna op verschillende plekken in Oldebroek geplaatst worden en rouleren. In totaal waren er ruim 100 inzendingen. Aangezien iedere leerling die meegedaan in feite heeft een winnaar is, worden alle kinderen beloond met een gezonde traktatie. In januari zullen de winnaars met hun verkeersbord nog extra in het zonnetje gezet worden.

Afbeelding
Links op de foto wethouder Bob Bergkamp en rechts wijkagent Arjan van der Hoek

Aanleiding voor deze actie zijn de klachten die de gemeente ontvangt over het te hard rijden in de woonwijken. De gemeente Oldebroek kijkt samen met het wijkcomité Oldebroek West Veilig, VVN en de politie welke maatregelen er genomen kunnen worden om de snelheid in de woonwijken te verlagen. Bob Bergkamp: “Door kinderen verkeersborden te laten maken, denken ze mee over veilig verkeer in de wijk. De actie wordt thuis besproken en in deze coronatijd werken ze er misschien thuis ook aan. De verkeersborden wijken af van de normale waarschuwingsborden en vallen op. We willen hiermee op een positieve manier laten zien dat er kinderen spelen en wonen in deze wijk. De overige verkeersdeelnemers gaan dan, hopen we, op een andere manier de wijk in.”

Voor kinderen is het belangrijk dat ze buiten kunnen spelen en zich zelfstandig leren verplaatsen. Daarvoor is het nodig dat volwassenen hen de mogelijkheid geven door zich verkeersveilig te gedragen. Dan is zelfs 30 km/uur in een woonwijk soms nog veel te hard. Kinderen zijn de beste verkeersambassadeurs én de beste reden om ons verkeersveilig te gedragen. Daarnaast zijn kinderen vaak erg creatief. Door de ludieke  verkeersborden worden verkeersdeelnemers in de wijk erop gewezen dat er kinderen wonen en spelen.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie