Kennismaken met de vrijmetselaarsloge Zwolle

Wat niet te plaatsen is in een ander forum.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9659
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Kennismaken met de vrijmetselaarsloge Zwolle

Bericht door Redactie »

Kennismaken met de vrijmetselaarsloge Zwolle

Centraal in onze loge staat wat wij noemen “de ontmoeting”.

Daarmee willen wij aangeven dat wij niet alleen verstandelijk van gedachten wisselen, maar dat er in onze loge ook nadrukkelijk ruimte is voor het met elkaar delen van je ervaringen en soms van je problemen.

Ons uitgangspunt is dat je op een prettige manier veel kunt leren van de ervaringen en de gedachten, opvattingen en ideeën van een ander. Centraal staat daarbij dat je respect hebt voor de mening van die ander en dat je die kunt vergelijken met die van jezelf. Zo leer je van elkaar en probeert ieder zijn eigen - best passende - waarheid te vinden.

Het gelijk hebben en/of krijgen is daarbij nooit aan de orde. Meningen en opvattingen worden als het ware met elkaar vergeleken, we noemen deze bijeenkomsten daarom “Comparities”.

Op de agenda staat een keur van onderwerpen. Deze worden door de leden zelf ingebracht. Het zijn onderwerpen die bij leden in de belangstelling staan waarover ze graag wat meer willen vertellen en over van gedachten willen wisselen.

Een greep uit de veelheid van onderwerpen: vrijheid, eenzaamheid, opvoeding, euthanasie, verloedering, verdraagzaamheid .Ook culturele- en typische onderwerpen rond de vrijmetselarij (symboliek, zingeving, religie) komen aanbod.

Na afloop van de “Comparitie” wordt in de zogenaamde “Zevende graad” de gedachtewisseling nog vaak in kleiner verband (tête à tête) voortgezet. Ook is er dan gelegenheid voor het bespreken van andere, soms heel persoonlijke, onderwerpen.

Uit het voorgaande zou kunnen worden geconcludeerd dat je als Vrijmetselaar wel overal verstand van moet hebben om te kunnen deelnemen aan de activiteiten. Niets is minder waar. Juist het grote verschil bij de leden in leeftijd en achtergrond maakt de loge tot een boeiende en bloeiende werkplaats.

Contact
Mocht u zich aangetrokken voelen tot de Vrijmetselarij en wenst u nadere informatie door middel van een gesprek, aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op met ons Secretariaat secretarisfidesmutua@gmail.com In een gesprek met een of meer leden van onze loge kunnen we ingaan op vragen die bij u leven. Deze gesprekken zijn natuurlijk vertrouwelijk.

Iedere tweede zondag van de maand inloop ochtend van 11 tot 13 uur. Graag ivm corona vooraf aanmelden.

U bent van harte welkom!
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie