Bedrijven worden zelf verantwoordelijk voor hun omgeving

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9351
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Bedrijven worden zelf verantwoordelijk voor hun omgeving

Bericht door Redactie » wo mei 28, 2014 13:27

Bedrijven worden zelf verantwoordelijk voor hun bedrijfsomgeving

Op 27 mei 2014 hebben de gemeente Oldebroek en de Vereniging Parkmanagement Bedrijvenpark H2O de overeenkomst getekend waardoor de bedrijven zelf de verantwoordelijkheid krijgen over het groenbeheer. Voor de Ontwikkelmaatschappij Hattemerbroek BV en de bedrijven op het nieuw bedrijvenpark gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling. Door de overdracht zijn de bedrijven in staat om, ondanks de bezuinigingen op het groenbudget, toch het beoogde kwaliteitsniveau te handhaven.

Afbeelding
Links F. Koopman (voorzitter Coöperatie) en rechts A. Hoogendoorn (Burgemeester)

De Coöperatieve Vereniging Parkmanagement Bedrijvenpark H2O is van en vóór de ondernemers op het Bedrijvenpark H2O. Alle gevestigde ondernemers worden automatisch lid van de vereniging. Gezamenlijk besluiten zij over de beveiliging van het terrein, de afvalinzameling, bebording en nu ook het groenbeheer. De uitvoering van het parkmanagement is in handen van John Hommersom, werkzaam bij Klapwijk Parkmanagement. Vanuit hun organisatie zorgen zij voor het beheer van meerdere bedrijventerreinen in de regio.
Binnen de overdracht zijn afspraken gemaakt over het minimale kwaliteitsniveau en het beschikbare onderhoudsbudget. De parkmanager heeft namens de vereniging met Inclusief Gresbo BV afspraken gemaakt voor de komende jaren. Door langere termijn afspraken en synergie met private ruimte is de verbeterslag gemaakt. “Deze ontwikkeling sluit aan bij de visie van de gemeente om de verantwoordelijkheden meer bij burgers en bedrijven te leggen” aldus wethouder Carlo van Dijk van de gemeente Oldebroek.

Afbeelding
Van links naar rechts: G. Veltkamp, F. Koopman (bestuur Coöperatie) , S. Keep (Inclusief Gresbo BV)

Parkmanagement

Parkmanagement op Bedrijvenpark H2O staat voor behoud van kwaliteit, het verhogen van de veiligheid en het realiseren van inkoopvoordelen. Samen met de bedrijvenkringen in Hattem, Heerde en Oldebroek worden onderdelen van het parkmanagement ook op de andere bedrijventerreinen ingevoerd. Eerste aanspreekpunt hiervoor is Jankees Klapwijk.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie