CU: Op weg naar een duurzame toekomst.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9545
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

CU: Op weg naar een duurzame toekomst.

Bericht door Redactie »

Op weg naar een duurzame toekomst
Bron website CU Oldebroek zaterdag 15 november 2014 18:58

Afgelopen donderdag hebben de algemene beschouwingen plaats gevonden in de raad van de gemeente Oldebroek. In deze beschouwingen geeft de raad zijn reactie op de door het college gepresenteerde begroting voor het jaar 2015.

Bijzondere aandacht in de reactie van de ChristenUnie op deze begroting was er voor het onderwerp duurzame energie. In de na de verkiezingen door de coalitie opgestelde bestuursovereenkomst 2014-2018, was hier ook al de nodige aandacht voor gevraagd. In het beleidsakkoord zijn o.a. de volgende punten opgenomen: Energiezuinige en groene gemeente, en Duurzame energie. De CU is blij dat dit door het college is opgepakt en in de genoemde punten in de begroting van 2015 zijn opgenomen!

De gemeente Oldebroek sluit zich wederom aan bij het klimaatactieplan Noord Veluwe om ook in RNV verband (Regio Noord-Veluwe) gezamenlijk te werken naar een klimaat neutrale toekomst in 2030. Dat is een ambitieuze doelstelling die een volledige inzet vraagt die niet alleen door de gemeenten gerealiseerd kan worden, maar waar ook de inzet van de inwoners van cruciaal belang is! De doelstellingen uit het klimaatactieplan kunnen alleen met inzet van gemeenten en inwoners behaald worden!

Het is daarom ook dat de fractie van de ChristenUnie er bij de wethouder op aangedrongen heeft om te komen tot het organiseren van een duurzaamheidsmarkt. Een duurzaamheidsmarkt waar de gemeente in faciliterende rol er voor zorgt dat bedrijven die zich bezig houden met duurzaamheid, en burgers die zich daar voor in willen zetten, bij elkaar brengt. De wethouder heeft toegezegd zich er voor in te spannen dat deze duurzaamheidsmarkt nog in het voorjaar van 2015 zal plaats gaan vinden.

Daarnaast heeft het college aangegeven dat het gaat onderzoeken waar het mogelijk is om zelf de nodige stappen te nemen om tot energie besparing te komen. Er is o.a. een onderzoek gestart om te zien waar het plaatsen van zonnepanelen op openbare gebouwen mogelijk is. We hopen spoedig de uitslag van dit onderzoek te ontvangen!

Popke Graansma
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie