Presentatie sluitende meerjarenbegroting Oldebroek 2017

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9300
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Presentatie sluitende meerjarenbegroting Oldebroek 2017

Bericht door Redactie » za okt 22, 2016 6:48

Persbericht gemeente Oldebroek, 18 oktober 2016
College presenteert sluitende meerjarenbegroting 2017

Het college van de gemeente Oldebroek presenteert de gemeenteraad een sluitende meerjarenbegroting 2017. Speerpunten zijn veel aandacht voor jeugd, waaronder aanpak jongeren op gezond gewicht (JOGG), versterking van onze dorpsgerichte benadering en een gratis verklaring omtrent gedrag voor vrijwilligers.


Lokale lasten voor inwoners stijgen niet
Wethouder Lydia Groot: “Oldebroek staat er financieel goed voor. De begroting, ons huishoudboekje, is op orde. We geven niet meer geld uit dan er binnenkomt. En, de lokale lasten voor onze inwoners blijven nagenoeg gelijk. Daar ben ik erg blij mee! Bovendien is er wat financiële ruimte om de komende jaren extra te investeren in onze gemeente.”

Financiële meevaller
Na Prinsjesdag 2016 werd duidelijk dat de gemeente Oldebroek kan rekenen op een hogere bijdrage vanuit het Rijk, oplopend tot € 500.000,- in 2020. Het college stelt de gemeenteraad voor om dit geld te reserveren voor het mogelijk wegvallen van de precario-inkomsten vanaf 2026.

Gratis VOG voor vrijwilligers
In gemeente Oldebroek zijn veel vrijwilligers actief, hun inzet is heel belangrijk voor de Oldebroekse samenleving. Vrijwilligersorganisaties vragen steeds vaker om een verklaring omtrent gedrag (VOG). Vanaf 2017 kunnen vrijwilligers gratis een VOG aanvragen.

Sociaal Domein
Ook de gemeente Oldebroek zet zich blijvend in voor het welzijn van haar inwoners. Zo wordt het project Jongeren op Gezond Gewicht verlengd met drie jaar. Al is er nog winst te behalen, er is al een positieve ontwikkeling te zien in bewegen en voeding bij middelbare scholieren. Buursportcoaches blijven de komende jaren inzetten op gezonde jongeren én gaan activiteiten voor senioren organiseren. Ondanks de teruglopende budgetten voor jeugdzorg, blijft de gemeente Oldebroek zich inzetten voor jeugd, met name kwetsbare jongeren en werkloze jongeren.

Dienstverlening
De gemeente Oldebroek moet en wil meer investeren in ICT. Informatieveiligheid is hierbij een belangrijk onderwerp. Hiervoor zijn goede ICT systemen een must.

Veilig leven in gemeente Oldebroek
Inwoners moeten veilig kunnen leven en wonen. De gemeente Oldebroek is relatief veilig. Om de veiligheid en leefbaarheid in woonomgevingen te vergroten, focussen we onder andere op woninginbraken en overlast. Ook de aanpak van drugsgebruik en –handel én veiligheid en overlast rond de jaarwisseling zijn belangrijke aandachtspunten voor de gemeente Oldebroek.

Dichter bij onze dorpen
Oldebroek gaat voor een nóg dorpsgerichtere benadering en grotere betrokkenheid van medewerkers bij onze dorpen. Onder aanvoering van dorpscontactambtenaren werken medewerkers in teams per dorp. Zij sluiten aan op de agenda’s en initiatieven in dorpen en zorgen voor duidelijke communicatie met inwoners. Samen gaan zij voor meer zelfbeheer en initiatief in de dorpen en wijken.

Minder afval per inwoner
Ook duurzaamheid krijgt in 2017 de nodige aandacht. We streven naar minder afval per inwoner. We willen maatregelen nemen die het scheiden van afval makkelijker maken voor inwoners.

Gewone werkzaamheden
Naast de speerpunten gaan onze gewone werkzaamheden voor een prettige en veilige leefomgeving gewoon door, zoals onderhoud en verbeteringen aan wegen, riolering en groen. Op verschillende plekken krijgen lantarenpalen LED verlichting en we nemen maatregelen aan de riolering om wateroverlast en verontreinigde watergangen te voorkomen en beperken.  

Besluitvorming
Op donderdag 10 november 2016 behandelt de gemeenteraad de meerjarenbegroting. Inwoners zijn hierbij van harte uitgenodigd.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie