Chauffeurs voelen zich niet gehoord over parkeerplaats

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 8921
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Chauffeurs voelen zich niet gehoord over parkeerplaats

Bericht door Redactie » ma mei 08, 2017 20:17

Bron foto en tekst https://twitter.com/j_evink/status/861619727302578176

Vrachtwagenchauffeurs voelen zich niet gehoord over plannen van de @gem_Oldebroek omtrent verplaatsing vrachtwagenparkeerplaats Wezep.

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 8921
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Chauffeurs voelen zich niet gehoord over parkeerplaats

Bericht door Redactie » vr mei 19, 2017 7:25

Mogelijke realisatie vrachtwagenparkeerplaats H2O zorgt voor beroering
- Door Marco Kroese - bron Locourant

OLDEBROEK – Het raadsvoorstel gemeentelijke vrachtwagenparkeerplaats op locatie Jan Bakker Transport, bedrijvenpark H2O stond woensdagavond 17 mei op de agenda van de Commissie Ruimtegebruik en Leefomgeving van de gemeente Oldebroek. Omdat er nog veel vragen en open eindjes waren, op het voorstel van het college zijn er drie insprekers geweest die namens veel chauffeurs hun verhaal hebben gedaan tijdens de inspreekronde.

Van begin af aan was het wel duidelijk dat ook veel raadsleden vragen hadden. Vooral op het gebied van de communicatie naar de betrokken chauffeurs toe en wat voor afspraken er zijn gemaakt met de ondernemer die een mobiliteitscentrum gaat bouwen op H2O. Ook zal daar de vrachtwagenparkeerplaats voor de locale chauffeurs uit de gemeente Oldebroek moeten komen. De ondernemer zou daar een vergoeding van de gemeente voor krijgen om deze parkeerplaats te realiseren van 200.000 euro.

De chauffeurs zullen deze ondernemer een bedrag per jaar moeten betalen om daar te mogen parkeren.

Na een stevige ronde van vragen stellen kwamen er toch te weinig bevredigende antwoorden van de wethouder. Er is te weinig onderzoek gedaan naar de verschillende mogelijkheden. Kunnen de huidige chauffeurs het huidige terrein eventueel zelf kopen of pachten? Hoeveel chauffeurs gaan daadwerkelijk hun vrachtwagen er neer zetten als ze een bedrag moeten betalen? Of gaan ze op zoek naar andere mogelijkheden? Kan het schade aan de apparatuur brengen in de vrachtwagen als deze jaren onder hoogspanningsmasten staat? Wat gebeurt er bij een eventuele verkoop van de ondernemer van het parkeerterrein? Gemeente heeft dan geïnvesteerd maar is zijn geld kwijt. Wat is een marktconform bedrag wat de ondernemer kan vragen aan de chauffeurs?

Al met al dus nog te weinig onderzoek waardoor het voorstel van de raad weer unaniem werd teruggeven aan de wethouder.

Gerelateerd bericht: Vrachtwagenparkeerplaats Wezep
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 8921
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Chauffeurs voelen zich niet gehoord over parkeerplaats

Bericht door Redactie » za jun 24, 2017 10:40

Lijst 7: Is praten met burgers echt zo moeilijk?
Bron Locourant zaterdag 24 juni 2017 09:23

Het blijft voor sommige lokale bestuurders een probleem; Praten met burgers. Enige weken geleden werden de vrachtwagenchauffeurs overvallen door het bericht dat de parkeerplaats bij de Rondweg in Wezep gaat verdwijnen. Men moet verplicht gaan parkeren op het industrieterrein bij Jan Bakker.
De chauffeurs wisten van niets, men moest het lezen op Locourant. Gevolg hiervan: Boze burgers, chaotisch raadsvoorstel, veel gedoe en uiteindelijk wordt het voorstel ingetrokken.
Blijkbaar blijft men bij het college denken ”Wij weten wel wat goed voor u is.” Waarom niet vooraf gesproken met belanghebbenden? Waarom wordt er geen draagvlak voor het plan gezocht?

Hoe zou het ook kunnen?
Lijst7 pleit er niet voor om alle burgers maar hun zin te geven. Iedereen snapt dat niet alles kan. Wat we zouden willen zijn grofweg de volgende vijf stappen:

1. Stap af van teveel en/of te star formeel juridisch denken
2. Zoek, open en positief naar de ruimte die er is om burgers te informeren en tevreden te stellen.
3. Wat niet kan, kan niet, maar leg dat dan ook goed uit. Niet alleen op basis van allerlei formele argumenten, maar leg vooral uit hoe je naar ruimte gezocht hebt.
4. Het allerbelangrijkste: Laat burgers en groeperingen serieus mee denken en neem ze mee in het proces tot aan de besluitvorming. Dat kan alleen maar leiden tot wederzijds begrip.
5. Besef als lokale overheid dat je de bovenliggende partij bent en dat een klein gebaar naar de burger een positieve uitwerking kan hebben.

Als bij ieder besluit de bovenstaande stappen worden genomen, zal er meer begrip ontstaan voor college besluiten. Voordeel is ook dat de raad haar werk beter kan doen en de bevolking een minder negatief beeld krijgt van de politiek. Blijft de simpele vraag: Waarom gebeurt het niet? Weet u het ?
lijstzeven@gmail.com

Huub Verberk, Hans Meijer LIJST7
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie