Het eendje en de zwaan (column PvdA Oldebroek)

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9455
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Het eendje en de zwaan (column PvdA Oldebroek)

Bericht door Redactie » di okt 09, 2018 15:22

Na jaren van (politieke) negativiteit over H2O bedrijvenpark is de wereld ineens hoopvoller. Eindelijk een bestemmingsplan die bedrijfsvestigingen mogelijk maken zoals in 2013 (!) al besloten is. Ook voor de nieuwe op- en afrit A28 Wezep.

Als zélfs ABO kritiekloos en jubelend reageert in de raadsvergadering weet je dat je politiek verontwaardigde hoge tonen in het vervolg vooral met een korreltje zout moet nemen. De partij die ontstond als dé anti-overheidspartij is in no-time een waarlijke coalitie partij geworden. Blij, gelukkig, trots en volgzaam. Het ‘nieuwe jasje’ blijkt na twee perioden oude politiek. Wie had dat kunnen denken.

Ondertussen stromen bedrijven toe naar top-locatie H2O. En ja, ook PvdA maakte zich jarenlang openlijk flink zorgen. Niet over kansen van dit prima liggende bedrijvenpark, wél om politiek gedoe die de zaak vier jaar lang vollédig op slot zette en nodige geld kostte. Da’s nu voorbij.

Provincie Gelderland neemt op- en afrit project A28 over én draagt de verdere financiële lasten ervan. Geweldig! Oh ja, wél met een verplichte Verkenner die samenwerking of zelfs fusiekansen van Noord Veluwse gemeenten gaat onderzoeken. Waar gemeenteraden nul-komma-niks over te vertellen hadden. Wapperend met 3,9 Miljoen Euro: Take it or leave it. Dit staaltje bestuurlijke chantage stuitte ons als PvdA flink tegen de borst, maar nee zeggen kón niet. Want wij willen de oplopende kosten níet op de inwoners afwentelen. De ziel verkocht voor zilverlingen, dus.

Is het allemaal rond nu? Neen. Gevolgen van veranderende verkeersbewegingen gaan merkbaar worden in en om Wezep en Hattemerbroek. De Voskuilerdijk wordt een snellere verkeersader voor Kampenaren. Als zulke voorspelbare effecten niet voortvarend en krachtig opgepakt worden, althans. Wordt de snelwegherrie die Wezep instroomt meteen aangepakt als oude afrit dichtgaat?

Vragen die er toe doen, maar nu éérst het feestje vieren. Want politiek zorgenkindje H2O blijkt een ondernemend bejubelde zwaan.

Bert-Jan Dokter
Fractievoorzitter PvdA Oldebroek - Wezep

(zoals gepubliceerd in Huis aan Huis Elburg-Oldebroek)
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie