VVD: Gekozen burgemeester in Oldebroek?

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9462
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

VVD: Gekozen burgemeester in Oldebroek?

Bericht door Redactie »

Bron Locourant dinsdag 04 december 2018 12:25

Natuurlijk, zegt de Oldebroeker VVD. Sinds burgemeester Hoogendoorn in de zomer afscheid van Oldebroek nam, is de raad op zoek naar een nieuwe Burgemeester. Landelijk zijn er discussies, of het mogelijk moet worden of de Burgemeester ook gekozen kan worden. Daarom in het kort de procedure zoals die nu gaat, en hoe de Oldebroeker VVD dit ziet. Een raadsdelegatie gaat nadenken over het gewenste profiel van de nieuwe burgemeester. Zeg maar, waar hij/zij aan moet voldoen. Daar nemen zij niet alleen zaken mee uit de gemeentelijke toekomst zoals eventuele samenwerkingsvormen, politieke verhoudingen, bestuurlijke ervaring, karaktereigenschappen, of vaardigheid met sociale media, maar ook de mening van onze inwoners zal worden gepeild.

In een raadsvergadering wordt de profielschets besproken en vastgesteld, waarna de vacature wordt geplaatst in diverse bladen en tijdschriften. Na de inzendtermijn wordt een selectie van sollicitanten die het dichtst bij het gezochte profiel komen, uitgenodigd voor een gesprek met de raadsdelegatie. Daarna rapporteert de raadsdelegatie aan de Gemeenteraad, waarna de Raad de aanbeveling van de gewenste nieuwe burgemeester via de CvdK, zal mededelen aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De Minister doet de Koning de voordracht van de kandidaat, waarna de Koning het Koninklijk Besluit zal nemen tot benoeming van de nieuwe Burgemeester. Zo mogelijk kort na dit besluit wordt de nieuwe Burgemeester geïnstalleerd en beëdigd.

Tot zover de procedure in het kort. Wat de VVD betreft is dit een goede en transparante wijze, op zoek naar de meest geschikte burgemeesterskandidaat voor onze gemeente. Een Burgemeester rechtstreek kiezen zal leiden tot verkiezingscampagnes, profilering, verkiezings beloftes, populariteit stunten, en beïnvloeding van kiezers. Dus gekozen? En naar de stembus na een verkiezingscampagne voor de meest belovende, en populaire kandidaat?

Nee dus, de VVD wil een Burgemeester die er is voor iedereen.

Namens de VVD fractie,

Henk Kemp
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie