PvdA en Burgerpartij Oldebroek bundelen krachten in gemeenteraad

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9576
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

PvdA en Burgerpartij Oldebroek bundelen krachten in gemeenteraad

Bericht door Redactie »

PvdA en Burgerpartij Oldebroek bundelen krachten in gemeenteraad Oldebroek
Bron Locourant 22 februari 2019

OLDEBROEK - De kersverse fractie Burgerpartij Oldebroek en de fractie van PvdA Oldebroek hebben besloten de beide bestaande fracties in de gemeenteraad van Oldebroek te fuseren. Hierdoor ontstaat een nieuwe fractie waarin beide partijen samen optrekken als één fractie onder de naam “PvdA / Burgerpartij Oldebroek” Anita Klein Gansei (Burgerpartij Oldebroek): “We hebben gesprekken met PvdA gevoerd naar aanleiding van de nieuw ontstane situatie in de gemeenteraad van Oldebroek. Als je via politiek iets voor de mensen wilt betekenen en doelen wilt bereiken vraagt dat namelijk altijd om samenwerking. Bij de PvdA ervoer ik meteen een klik, mede door het sociaal democratische karakter van deze partij. De gesprekken bleken een wederzijds warm bad. De vraag ontstond of die samenwerking concreter te maken zou kunnen zijn door bijvoorbeeld de twee eenmansfracties te fuseren.”

Fractie fusie
De fractie ‘PvdA / Burgerpartij Oldebroek’ betreft een fusie fractie. Dat houdt in dat 2 partijen samenwerkend als 1 fractie in de gemeenteraad van Oldebroek optreden. De zetel van Burgerpartij Oldebroek gaat dus niet over naar PvdA. Deze blijft bij Burgerpartij Oldebroek.

Politiek gezien kenden de beide raadsleden elkaar vanzelfsprekend al. Inhoudelijk vonden ze elkaar al op sociale dossiers en waren de contacten constructief dienend aan gelijke doelen. “Als we diezelfde drive en waarden als één fusiefractie kunnen uitdragen, kunnen we voor 100% samen optrekken voor de inwoners van Oldebroek” reageert Bert-Jan Dokter (PvdA).

“Voor eenmansfracties, de zogenaamde één-pitters in de raad, is het hard werken tegenover de nogal forse meerderheid van de Oldebroeker coalitie” vervolgt Dokter. “Daar hoor je mij niet over klagen, hoor, want dat is ook democratie. Maar waarom zou je op ‘n afstandje van elkaar dezelfde sociale idealen gaan lopen nastreven in je eentje, terwijl je die als één team met gebundelde krachten kunt dienen?”

De nieuwe fusie fractie ‘PvdA / Burgerpartij Oldebroek’ in de gemeenteraad van Oldebroek zal bestaan uit fractievoorzitter Bert-Jan Dokter (PvdA) en raadslid Anita Klein Gansei (Burgerpartij Oldebroek). In de raadscommissies ondersteunt door bestaande raadscommissieleden Jack Hellendoorn en Wim Kruis, beiden van PvdA huize.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie