Verrommeling

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9594
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Verrommeling

Bericht door Redactie »

Raadsgesprek tegengaan van verrommeling
Bron persbericht gemeente Oldebroek 18 maart 2019

De gemeente Oldebroek vindt de kwaliteit van de leefomgeving belangrijk. Een schone omgeving en opgeruimde tuinen en erven horen daar onder andere bij. Graag gaan de leden van de gemeenteraad hierover in gesprek met inwoners. Kans om mee te praten is er op woensdag 27 maart 2019. Het thema van de avond is ‘tegengaan van verrommeling’.

Wat is verrommeling?

Verrommeling is een relatief nieuwe term in Nederland. Bij verrommeling kan bijvoorbeeld gedacht worden aan niet opgeruimde voortuinen, slecht onderhouden en vervallen woningen en schuren, reclameborden en leegstand. Kortom zaken die storend zijn en de kwaliteit van de leefomgeving aantasten. Tijdens het raadsgesprek horen de raadsleden graag welke verrommeling inwoners ervaren in hun eigen woonomgeving en wat zij graag zouden willen oplossen.

Aanpak
Een succesvolle aanpak van verrommeling valt en staat met een goede samenwerking tussen de gemeente en de inwoners. Soms zal de gemeente aan zet zijn en soms is het aan de inwoners om er onderling uit te komen.

Programma
Het programma van dit interactieve raadsgesprek is opgedeeld in twee delen. Het eerste deel van de avond bestaat uit een presentatie over de verschillende soorten van verrommeling, bezien vanuit verschillende gezichtspunten. In het tweede deel van de avond zijn de inwoners aan zet en wordt in kleine groepen verder gepraat. De uitkomst van het raadsgesprek is belangrijk voor het nieuwe handhavingsbeleid en eventuele (ruimtelijke) beleidsmaatregelen.

Het raadgesprek vindt plaats op 27 maart 2019, om 19:30 uur in het gemeentehuis van Oldebroek. De heer Theo Hilhorst, stedenbouwkundige, begeleidt deze avond.

Welkom en aanmelden

Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld. Wilt u aanwezig zijn dan verzoeken wij u om u vooraf aan te melden via griffier@oldebroek.nl.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie