Oldebroek in gesprek met de jeugd tijdens pizzagesprekken

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9682
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Oldebroek in gesprek met de jeugd tijdens pizzagesprekken

Bericht door Redactie »

Persbericht gemeente Oldebroek, 22 maart 2019
Oldebroek in gesprek met de jeugd tijdens pizzagesprekken

De gemeente Oldebroek organiseerde op 21 maart het eerste pizzagesprek in het Tienerhonk in Oldebroek. 17 jongeren konden gister hun ‘ongezouten’ mening laten horen: wat zien zij graag anders in hun buurt? En hoe willen zij meedenken met de gemeente? De jongeren kwamen gister met veel ideeën, zoals een natuurspeeltuin en meer (sport)activiteiten in hun buurt. Deze ideeën zijn samen met gemeente, Goed Bezig en het jongerenwerk van Nummer-13 uitgewerkt tot soms al heel concrete plannen. Een aantal jongeren heeft ook aangegeven graag nog eens mee te denken en mee te helpen met de uitvoering van de plannen.

Gemeente Oldebroek wil de jeugd graag nauw betrekken bij zaken die spelen in de gemeente. En dan gaat het niet om zaken die álleen jongeren aangaan. Wethouder Liesbeth Vos: ‘Oldebroek wil een aantrekkelijke gemeente zijn voor alle inwoners, zeker ook voor jongeren. Dat gaat verder dan meedenken over voorzieningen voor jongeren. Ook de verkeersveiligheid en gezond opgroeien zijn zaken die jongeren aangaan. Met het pizzagesprek gaan we op een interactieve manier in gesprek met onze jeugd. We willen jongeren écht een stem geven en daar uiteraard ook met elkaar uitvoering aan geven’.

Elke jongere tussen de 12 en 18 jaar uit de gemeente Oldebroek heeft een persoonlijke uitnodiging gekregen. De pizzagesprekken zijn bij zoveel mogelijk jongeren onder de aandacht gebracht. Zo zijn partijen als de leerlingenraad van het Agnieten College en de sportclubs ingezet om de pizzagesprekken te promoten. Op deze manier hoopt de gemeente een zo divers mogelijke groep te spreken.
Op 2 april staat het pizzagesprek in Wezep op de planning. Opgeven kan nog tot 2 april via www.oldebroek.nl/pizzagesprekken.

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie