Meerjarenbegroting gemeente Oldebroek 2022-2025 gunstiger dan verwacht

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9722
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Meerjarenbegroting gemeente Oldebroek 2022-2025 gunstiger dan verwacht

Bericht door Redactie »

Persbericht gemeente Oldebroek, 23 september 2021

Het college van B&W van de gemeente Oldebroek is blij en dankbaar te kunnen melden dat de meerjarenbegroting 2022-2025 gunstiger is dan gepresenteerd in de Perspectievennota 2022. Dit komt door het effect van de Meicirculaire, maar vooral door de extra middelen die het Rijk heeft toegezegd voor jeugdhulp. Daarnaast pakt de herverdeling van het gemeentefonds per 2023 gunstig uit voor onze gemeente.

Wethouder Engberts: “Als bestuurders en ambtenaren hebben we met elkaar op alle mogelijke terreinen meegedaan en ook voorop gelopen in de lobby om de extra middelen voor onze plattelandsgemeente. Dat is gelukt. Het geeft ons een goed gevoel dat we dit samen, na de voorgaande verdien- en bespaarmogelijkheden hebben bereikt: Alle begrotingsjaren 2022-2025 laten een positief resultaat zien.”

Bezuinigingen jeugd vervallen
Door het verhoogde budget vanuit het Rijk voor uitvoering van de jeugdwet is het mogelijk dat we nu in de begroting uitgaan van financiële gegevens van 2020. Wat ons betreft is dit voor het eerst sinds 2015 dat we kunnen spreken van een ambitieuze, maar tevens haalbare en realistische jeugdbegroting. Dit vergt zeker aanhoudende inspanningen van alle betrokken partijen. We zijn vooral dankbaar dat we de zorg aan kwetsbare kinderen en hun ouders hierdoor kunnen voortzetten volgens de door de gemeenteraad gegeven richtlijn.

Niet rijk rekenen
Ondanks het positieve meerjarenperspectief moeten we ons nog niet rijk rekenen. We moeten op andere terreinen de ingezette verdien- en bespaarmogelijkheden nog realiseren in de komende jaren. Ook het weerstandsvermogen staat onder druk door de zware financiële omstandigheden van de afgelopen jaren.

Gezonde meerjarenbegroting voor opvolgend college
In maart 2022 zijn er nieuwe gemeenteraadsverkiezingen. Het college van B&W is verheugd een stabiele en gezonde meerjarenbegroting te kunnen overdragen aan zijn opvolger. Ook voor de komende bestuursperiode gaat het college uit van een constructieve samenwerking met de gemeenteraad en de ambtenaren. Zo kunnen we ook in deze tijd met elkaar de goede dingen doen voor onze samenleving.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie