Hoge opkomst SEPA bijeenkomst

Ondernemers uit de gemeente Oldebroek die sponsor zijn hebben hier de mogelijkheid om nieuws enz te plaatsen.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Hoge opkomst SEPA bijeenkomst

Bericht door Redactie »

Hoge opkomst SEPA bijeenkomst

Waar staat SEPA precies voor? Op welke landen is SEPA van toepassing? Uit hoeveel tekens bestaat een IBAN nummer? En wat verandert er voor verenigingen, stichtingen en kerken?
Op deze en nog veel meer andere vragen werd antwoord gegeven tijdens de SEPA bijeenkomst van dinsdag 21 mei op het adviescentrum van Rabobank Noord Veluwe in Nunspeet. Patrick van Beek, specialist Financiële Logistiek van Rabobank Noord Veluwe, maakte tijdens de bijeenkomst duidelijk wat er gaat veranderen voor verenigingen, stichtingen en kerken rondom de Single Euro Payment Area. Deze veranderingen hebben gevolgen voor iedereen.

Afbeelding

Presentatie SEPA
Na een korte inleiding werden de 120 aanwezigen meegenomen in wat gedetailleerde voorbeelden. Eurobetalingen wijzigen van bestandsformaat, de Euro-acceptgiro wordt IBAN-acceptgiro en voor de Euro-incasso moeten onder andere nieuwe contracten opgesteld worden. Voor een vliegende start lagen deze contracten voor een groot deel klaar voor de aanwezigen.

Workshop ‘Geld zoeken loont’
Na de pauze verzorgde Freek Kamminga, directeur Stichting Kamminga Advies Maatschappelijk Ondernemen (KAMO) een workshop. De aanwezigen ontvingen waardevolle tips over hoe men creatief en systematisch nieuwe geldstromen kan vinden.

SEPA-proof
De informatie tijdens deze avond was overweldigend en heeft veel vragen opgeroepen. Wij hopen een stuk bewustzijn te hebben gecreëerd. Het werd duidelijk dat tijdig actie ondernemen essentieel is om SEPA-proof te zijn op 1 februari 2014.

Meer informatie
Meer informatie over SEPA kunt u vinden op http://www.rabobank.nl/sepa. Via de SEPA-check op http://www.rabosepacheck.nl krijgt u een eerste inzicht in de mogelijke gevolgen van IBAN en SEPA voor uw organisatie. U kunt voor vragen ook terecht bij Rabobank Noord Veluwe door een e-mail te sturen naar bedrijven@nv.rabobank.nl. Wij delen graag onze kennis met u. Samen sterker. Dat is het idee van coöperatief bankieren.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie