Open dag Imkerij De Heughte

Evenementen, bijeenkomsten enz.
Na registratie kunt de activiteiten van u of uw vereniging hier zelf plaatsen en wijzigen.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9120
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Open dag Imkerij De Heughte

Bericht door Redactie » wo jul 11, 2018 15:53

Open dag op 14 juli 2018 van 10.00 tot 16.00 uur
Jaarlijks wordt door de Nederlandse Bijenhouders Vereniging de Landelijke Open Imkerij dagen georganiseerd. Veel imkers zetten die dag de deuren van hun Imkerij open voor geïnteresseerden. Wij doen daar natuurlijk ook aan mee! Als je interesse hebt in de natuur en de bijen in het bijzonder, kom dan op 14 juli naar onze imkerij. De deur staat vanaf 10.00 tot 16.00 uur open. De toegang is GRATIS. Wij zorgen ervoor dat de koffie en thee klaar staat.

We laten je graag zien hoe de bijen leven en wat het imkeren inhoudt. Er komt veel meer bij kijken dan je misschien op het eerste gezicht zou denken. En... het mag natuurlijk niet ontbreken op een imkerij... je mag je eigen honing slingeren. Je gaat raampjes ontzegelen, de raampjes in de honingslinger plaatsen en even later stroomt de honing zo in de pot!

Natuurlijk gaan we ook de bijenkasten bezichtigen en voor de durfals halen we raampjes met opzittende bijen uit de kasten. Wist je dat onze bijen zo zachtaardig zijn dat je ze gewoon kunt aaien? En misschien komen we de koningin dan wel tegen!

Kijk ook eens op: https://www.deheughte.nl/
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie