Overdracht adoptie monument te Wezep

Evenementen, bijeenkomsten enz.
Na registratie kunt de activiteiten van u of uw vereniging hier zelf plaatsen en wijzigen.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9594
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Overdracht adoptie monument te Wezep

Bericht door Redactie »

Overdracht adoptie monument te Wezep op 25 april 2018

Sinds 1990 staat er in Wezep een monument, waar jaarlijks de dodenherdenking op 4 mei plaatsvindt. Dit monument is door particulier initiatief opgericht en staat op het Meidoornplein in de nabijheid van de muziekkoepel en de bibliotheek. Vanaf 1991 wordt het monument geadopteerd door de Wezeper basisscholen. Ook dit jaar zal een andere school de adoptie gaan verzorgen.
De overdracht begint op woensdag 25 april 2018om 10.30 uur bij het monument met een korte samenkomst, waarbij o.a. een kranslegging plaatsvindt. Hierbij zijn vertegenwoordigers van de burgerlijke overheid, de Bond van Wapenbroeders en het Oranje Comité aanwezig. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom bij de korte samenkomst bij het monument. Daarna zal de adoptie worden overgedragen tijdens een bijeenkomst op de adoptieschool.
Dit jaar zal de adoptie worden overgedragen door de leerlingen van groep 8 van CBS ‘De Meidoorn’ aan de leerlingen van groep 7 van CBS ‘De Rank’. De adoptieschool assisteert meestal ook bij de dodenherdenking op 4 mei.

Afbeelding
Foto toegevoegd door redactie.

Nadere informatie
De adoptie van monumenten is jaren geleden opgezet door de Stichting Februari 1941 om de schooljeugd te bepalen bij de waarde van vrijheid en vrij denken. Ook wilde men zo ervoor zorgen dat niet vergeten wordt, wat gebeurt is in het verleden. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft het project ‘Adopteer een monument’ sinds enkele jaren overgenomen en zorgt voor materiaal voor de leerlingen, een herdenkingssite en bloemen, die bij de herdenking door de school bij het monument worden gelegd.
Meer informatie is te vinden op www.adopteereenmonument.nl.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie