Voor elk wat wils op Koningsdag Wezep

Evenementen, bijeenkomsten enz.
Na registratie kunt de activiteiten van u of uw vereniging hier zelf plaatsen en wijzigen.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9597
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Voor elk wat wils op Koningsdag Wezep

Bericht door Redactie »

Voor elk wat wils op Koningsdag Wezep

WEZEP – De Stichting Oranje Comité Wezep is er in geslaagd een attractief Koningsdagprogramma voor jong en oud samen te stellen. Met uitzondering van de aubade en het hijsen van de vlag worden de festiviteiten gehouden op Sportpark Mulderssingel aan de Hoeloosweg 15 in Wezep. Voorzitter Gedi Labots van het Oranje Comité zegt dat er een goede samenwerking met voetbalvereniging WHC is en dat vrijwilligers van het Oranje Comité en van WHC de verschillende activiteiten in goede banen leiden. ”Sportpark Mulderssingel leent zich prima voor de Koningsdagactiviteiten en als het weer tegenzit kunnen we gebruik maken van de grote WHC-kantine,” zegt mevrouw Labots.


Traditiegetrouw begint het Koningsdagprogramma vrijdag 27 april om 9.15 uur met de aubade en het hijsen van de vlag door leden van scouting De Trijsberg bij de muziektent in het winkelcentrum Meidoornplein. Muziekvereniging De Eendracht zorgt voor de muzikale omlijsting.
Om 10.00 uur begint het dagvullende feestprogramma op Sportpark Mulderssingel met o.a. een optreden van het KingSize Kinderorkest van muziekvereniging De Eendracht. Ook het A-orkest van De Eendracht komt in actie. Om 10.00 uur begint ook de tot 17.00 uur durende vrijmarkt/rommelmarkt op het sportpark.

Kinderen
De workshops voor de kinderen van de basisscholen duren tot 12.00 uur. Van 11.00 tot 11.30 uur zorgt een clown voor het vertier van de kinderen en van 11.30 tot 13.00 uur vermaakt een ballonnenclown de kleintjes. Voor deze categorie is er ook een mooie kinderboerderij, een springkussen met een heuse disco en een IPS bungeerun. Voor elk kind is er gratis ranja en een zakje chips.
In de kantine van WHC wordt vanaf 11.00 uur ’Wezep got talent’ gehouden. Deze activiteit, met talent van eigen bodem, scoort jaarlijks goed. Ook is er een wedstrijd dwergwerpen en wie zit het langst op een rodeostier. Spraakmakend is de meer dan 100 vierkante meters tellende spectaculaire lasergame-arena. Jongeren schieten in deze arena met laserpistolen op elkaar.
Om 12.00 uur is de eerste ronde van het Rad van Fortuin. Met ’het Rad’ zijn mooie prijzen te winnen. De tweede ronde is om 14.20 uur en de superronde is om 15.30 uur.

Artiesten
Tussen 13.00 en 17.00 uur zijn er optredens van verschillende groepen en artiesten. Zoals Dansschool Bruinewoud die om 13.00 en 14.00 uur demonstraties geeft met o.a. hiphop en streetdance groepen. Ook de groep Ancora met Zwollenaar Harm Wolters in de gelederen treedt op. Naast Wolters bestaat Ancora uit Patrick van Bree en Patrick Jongschaap. Hun eerste drie albums kwamen binnen op nummer 1 in de Album Top 100 en werden met goud bekroond. Mede daardoor was Ancora regelmatig te zien en te horen op het ’Tros Muziekfeest op het plein’ en op het jaarlijkse Mega Piratenfestijn in de Gelredome in Arnhem.
Oók ’feestbeest’ Patrick van Eijk laat zich vrijdagmiddag 27 april horen op Sportpark Mulderssingel, evenals het aan WHC gelieerde koor De Mulderssingers en de feestelijke klanken van Lieverst Sound. Naast het artiestenpodium komt een horecaplein. Kortom, de hele middag is er op Koningsdag muzikaal spektakel en gezelligheid op sportpark Mulderssingel, naast o.a. de vrijmarkt en de activiteiten in en op het terras van de kantine.

Afbeelding[
De groep Ancora met Harm Wolters (midden) zorgt op Koningsdag voor spektakel op het sportpark van WHC in Wezep. Foto: Ancora

Optocht
Voor de afsluitende optocht op Koningsdag is jaarlijks veel belangstelling van het publiek langs de route. Vanaf 18.30 uur kunnen de deelnemers zich met versierde fietsen, gepimpte skelters, grote en kleine (praal)wagens opstellen op het parkeerterrein van WHC. De feestelijke optocht vertrekt daar om 19.00 uur op de muzikale klanken van de Van Limburg Stirum Korpsen. Oók majorettevereniging Majofique is er bij, evenals Klaas van Olst met zijn oldtimer. ”Als Oranje Comité hopen we dat veel mensen, individueel of via scholen en verenigingen, hun fantasie laten werken en hun creatie komen showen. We hebben mooie prijzen voor alle categorieën,” zegt Gedi Labots.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie