Zoektocht naar het Licht

Evenementen, bijeenkomsten enz.
Na registratie kunt de activiteiten van u of uw vereniging hier zelf plaatsen en wijzigen.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9595
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Zoektocht naar het Licht

Bericht door Redactie »

Een muzikale kerstviering voor jong en oud!
Een bijzondere belevenis op kerstavond maandag 24 december om 22.00 uur in de Kruiskerk in Wezep. Met Henk Ruiter (bekend van de tv en de begeleiding van diverse artiesten) en Vocalgroep Choral. Verteller is ds. Han Wilmink, landelijk bekend als ‘kookdominee’ en nu predikant van de Kruiskerk in Wezep. Het is een laagdrempelige viering, geschikt voor iedereen die op kerstavond een warme en inspirerende plek zoekt. In de voorstelling vormen muziek, verhaal en samenzang een eenheid. Na de tijd warme chocomel en glühwein. Mis het niet!

Afbeelding
Deze avond is georganiseerd door de Pauluskerk en de Kruiskerk te Wezep. Kruiskerk adres: Kerkweg 6 Wezep

Henk Ruiter
Henk Ruiter is een veelzijdige en creatieve pianist/componist. Zijn muzikale interesse is breed. Henk studeerde piano aan het conservatorium, zowel klassieke als lichte muziek. Sinds 1993 heeft Henk de leiding over Choral, daarnaast is hij actief als begeleider van diverse artiesten. Zo begeleidde hij jarenlang Ramses Shaffy en Liesbeth List. Hij werkt(e) onder andere met Lenette van Dongen, Simone Kleinsma, Marco Bakker, Henk Poort, Benny Neyman, Paul de Leeuw, Kinderen voor Kinderen en André van Duin. Sinds een aantal jaren is hij vaste pianist / orkestleider van Ernst Daniël Smid waarmee hij vrijwel jaarlijks een tournee maakt langs de Nederlandse theaters.

Afbeelding


Vocalgroep Choral
"Kijken en luisteren naar Choral is mooi, van hoge kwaliteit, indrukwekkend, aangrijpend en ontroerend!" 
De vocalgroep bestaat uit een hechte groep van ongeveer 15 zangers die, in wisselende samenstelling, hard werken aan kwalitatief hoogstaande uitvoeringen. Het repertoire van Choral kenmerkt zich door de lichtvoetige toonzetting, de haarzuivere zangprestatie en de theatrale presentatie. ‘Eigen mensen’ - componist Henk Ruiter en tekstschrijvers Jan Blei en Frans Ort - maken grotendeels het voornamelijk Nederlandse repertoire. 
In het verleden kreeg de vocalgroep al landelijke bekendheid door optredens met de muziektheaterproducties ‘Maskers’, ‘Spiegels’, ‘Ontmoeting’, ‘Labyrinth’ en ‘Cyclus’. Choral leverde daarnaast een bijdrage aan diverse radio- en tv programma’s. Momenteel reist Choral door het land met 2 verschillende voorstellingen.

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie