Johannes-de-Heer-dienst in Kamperveen

Evenementen, bijeenkomsten enz.
Na registratie kunt de activiteiten van u of uw vereniging hier zelf plaatsen en wijzigen.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9594
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Johannes-de-Heer-dienst in Kamperveen

Bericht door Redactie »

Op zondag 17 maart is het weer zover: een Johannes-de-Heer-dienst in het kleine kerkje in Zuideinde. Vertrouwd en karakteristiek. Dat past bij dat kleine kerkje en daarom past het ook zo goed bij de oude vertrouwde liederen die we gaan zingen uit de bundel van Johannes de Heer.
In deze bundel staan meer dan duizend liederen. Het is moeilijk om te zeggen wat de mooiste liederen zijn. Bovendien heeft iedereen z’n eigen smaak. Maar ook deze keer zullen er bekende – en soms ook minder bekende - liederen uit de bundel gezongen worden.
De zangbundel is ontstaan toen de evangelist Johannes de Heer wekelijks een liederenuur op de radio mocht verzorgen. Deze liederen zijn verzameld en in bundelvorm uitgegeven. De eerste uitgave stamt al uit 1905, de laatste stamt uit 2004 en bevat inmiddels meer dan 1000 liederen.
En ook al is de bundel al meer dan 100 jaar oud, toch bevat zij nog altijd liederen die ook anno 2019 op vertrouwde wijze de boodschap van geloof, hoop en liefde brengen.
“Ik wandel in het licht met Jezus”, “Daar ruist langs de wolken” of “Abba, Vader” zijn liederen die in vele harten gegrift staan en bij de eerste tonen een gevoel van vertrouwdheid op roepen.
De samenzang wordt op het orgel begeleid door Evert Schoonhoven. Voorganger in deze dienst is ds.J.M.G.Sijtsma uit Epe.
Hoe meer zielen, hoe meer volume. Komt u ook? Neem vooral uw familieleden, buren en vrienden mee. De kerkdienst begint om 9.30 uur.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie