E-meeting met Joram Kaat

Evenementen, bijeenkomsten enz.
Na registratie kunt de activiteiten van u of uw vereniging hier zelf plaatsen en wijzigen.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9595
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

E-meeting met Joram Kaat

Bericht door Redactie »

Op zondag 7 april wordt er weer een E-meeting gehouden in het kerkje in Zuideinde. Spreker is ditmaal Joram Kaat, bekend van radio en tv. Joram Kaat (25) is onder meer bekend omdat hij de EO-jongerendag presenteert. Ook is hij sinds 2013 het gezicht van BEAM, het jongerenplatform van de EO.

Hij heeft ook zijn eigen programma: Joram!, waarmee hij elke vrijdag tussen 22.00-00.00 uur te horen is op 3FM. Tijdens deze programma’s kenmerkt Joram zich als een eigenzinnig, humoristisch en adrem radio-dj.
Sinds 2018 wordt er in het kerkje in Zuideinde op elke eerste zondag van de maand een dienst gehouden met een compleet andere opzet dan de huidige kerkdiensten. Het zijn de zogenoemde E-meetings.

De E staat voor everybody, een meeting dus voor iedereen, jong en oud, klein en groot. Maar met name jongeren zullen door de opzet van de E-meeting worden aangesproken. De bijeenkomst duurt ongeveer een uur.

Afbeelding
Joram Kaat

In een kerkdienst is er vaak vooral sprake van ‘eenrichtingsverkeer’ waarbij de spreker zich richt tot de bezoekers van de bijeenkomst. Het ‘eenrichtingsverkeer’ moet veelmeer een wisselwerking zijn tussen bezoekers en spreker waardoor de bezoekers actiever bij de dienst betrokken worden.

Ook de opstelling in de kerk is anders: Er zijn zitjes in de kerk in plaats van de lange banken of de rijen stoelen. Koffie, thee en fris staan op elke tafel klaar. Het zal duidelijk zijn dat hierdoor ook een andere sfeer ontstaat. Zeg maar: wat minder ‘kerks’.
Onder leiding van een band van de VEG uit OIdebroek wordt een aantal liederen gezongen (vaak uit Opwekking). De liederen worden via de beamer vertoond op een scherm.

Er is een uitleg over een Bijbelgedeelte en wat dit Bijbelgedeelte voor ons in 2019 betekent. Die Bijbeluitleg is ook praktisch toepasbaar.

Zoeken naar een nieuwe vorm voor een kerkdienst is een uitdaging. Daarom: kom en beleef het mee. Laat je verrassen!
De E-meeting wordt gehouden op zondag 7 april 2019 en we beginnen om half tien (9.30 u).
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie