Bijbeltent tournee NBC start in Oldebroek

Evenementen, bijeenkomsten enz.
Na registratie kunt de activiteiten van u of uw vereniging hier zelf plaatsen en wijzigen.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9595
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Bijbeltent tournee NBC start in Oldebroek

Bericht door Redactie »

Nieuwe blije bijbeltent in Oldebroek

OLDEBROEK/WEZEP – Het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC) toert deze zomer met een nieuwe rood-blauwe, circusachtige tent door het land. De tournee start traditiegetrouw in Wezep, zondag 12 mei. Tot en met vrijdag 17 mei staat de tent bij Boomkwekerij Hoekert aan de Zuiderzeestraatweg 410. Het thema is weer ‘Blij met de Bijbel’.


Zowel overdag als ‘s avonds om 20:00 uur zijn er programma’s voor verschillende doelgroepen, waarin volgens de organisatoren geloof in Jezus Christus en het belang van de Bijbel centraal staan in gesproken en gezongen woord. De nieuwe tent werd aangeschaft om te kunnen voldoen aan de aangescherpte regelgeving van gemeenten.

Dinsdag om 10:00 uur leidt Christina Raymakers een vrouwenochtend en ’s avonds om 19:00 uur is er een avond voor verstandelijk beperkten met Erwin Vos. Woensdagmiddag is kindermiddag, o.l.v. Wijnanda Rietberg en Renate Vos met kinderkoor Jong Oldebroek (14:00-16:00 uur).

Afbeelding

Het NBC is de organisatie rond Bijbelleraar Ab Klein Haneveld, die zelf tweemaal spreekt (zondag en vrijdag). Andere sprekers zijn: Rasak Avakhti (maandag), Jacques Brunt (woensdag) en Dick Wolbers (donderdag).
Muzikale medewerking: Collage Gospel Band (zondag), zangkoor Immanuël (maandag), kinderkoor Jong Holland (dinsdag), Urker mannenduo (woensdag), chr. gem. zangvereniging D.E.S. (donderdag) en bluegrassband Son of a Baptist (vrijdag).

De Waarheid die vrij maakt is alleen te vinden in de Bijbel, zegt Ab Klein Haneveld. “Daarom willen wij mensen via deze campagnes confronteren met de inhoud van de Bijbel en we hopen hen nieuwsgierig te maken. Ons uiteindelijke doel is dat zij, na tot erkentenis van de waarheid te zijn gekomen, die ook echt gaan bestuderen. Wij zien dat in de praktijk steeds minder mensen, helaas ook gelovigen, de Bijbel openen.”
Volgens Klein Haneveld is tentevangelisatie niet zo ouderwets als velen menen. “De boodschap van de Bijbel is nu eenmaal tijdloos. We zien dat tijdens elke campagne mensen tot geloof of tot verdieping daarvan komen en worden aangeraakt door Gods Geest. Maar wij gaan niet primair voor de massa.”

Het is de vijftiende zomertournee van het NBC. De stichting begon met de tentcampagnes in 2005, omdat een andere organisatie er toen na 57 jaar vrijwel mee stopte. Klein Haneveld vreesde dat die manier van evangeliseren, waarmee in het verleden ook zijn vader (wijlen evangelist Jacob Klein Haneveld) en Johannes de Heer zich bezighielden, zou ophouden te bestaan. Meer informatie: www.bijbelstudie.nl
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie