Boerderijmuseum bruist van activiteiten

Evenementen, bijeenkomsten enz.
Na registratie kunt de activiteiten van u of uw vereniging hier zelf plaatsen en wijzigen.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9594
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Boerderijmuseum bruist van activiteiten

Bericht door Redactie »

OLDEBROEK – Boerderijmuseum ’De Bovenstreek’ aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek bruist van de activiteiten in de herfstvakantie. Van maandag 21 t/m vrijdag 25 oktober wordt de Rotary Kidsweek gehouden met elke middag wisselende kinderactiviteiten van 13.00 tot 16.00 uur en zaterdag 26 oktober staat het Boerderijmuseum van 10.00 tot 16.00 uur in het teken van de Museumdag. Tijdens de Museumdag krijgen de bezoekers (jong en oud) een zeer gevarieerd programma voorgeschoteld.

Maanden heeft er een wensboom in het Boerderijmuseum gestaan waarin bezoekers briefjes met wensen achter konden laten. De jury heeft daar een leuke wens uit geselecteerd en het Boerderijmuseum laat die wens zaterdag 26 oktober in vervulling gaan.
Op de deel wordt een vluchtsimulator opgesteld en bovendien kunnen de kinderen zich daar vermaken met het maken van vliegers. Bovendien is op de deel op een projectiescherm informatie over 100 jaar elektriciteit in Oldebroek.
De kinderen kunnen zich ook uitleven op een rodeostier. In een extra tent bij het Boerderijmuseum wordt de catering verzorgd en kunnen groot en klein terecht voor o.a. koffie, thee, frisdranken, pannenkoeken, patat, cake en krentenbrood.

Zendamateurs
De radiozendamateurs van de afdeling Noord-Oost-Veluwe van de VERON proberen zaterdag 26 oktober tijdens de Museumdag contacten te leggen met andere radiozendamateurs in de wereld. Ze proberen ook contact te leggen met de radiokamer van luchtvaartmuseum Aviodome op het vliegveld in Lelystad.
Omdat het 100 jaar gelden is dat de KLM werd opgericht wordt er vanuit de radiokamer met speciale roepletters, PH100ADL, in morse code, geprobeerd contact te leggen met andere radiozendamateurs. Bezoekers (ook kinderen) van de Museumdag mogen dan ook in morsecode proberen een verbinding te maken met PH100ADL in Lelystad.
Verder proberen de radiozendamateurs radioverbindingen te maken via amateursatellieten met andere radiozendamateurs in Europa. Dit kan al met een antenne die, in de hand gehouden, gericht wordt op een satelliet die overkomt.
Er wordt gedemonstreerd hoe je met weinig middelen naar de radio kunt luisteren en de zendamateurs laten zien hoe televisiebeelden rechtstreeks verzonden en ontvangen worden. Ook is te zien hoe radioverbindingen gemaakt worden in spraak, maar ook met digitale signalen die door middel van een computer gecodeerd en gedecodeerd worden. Zo kun je op grote afstand teksten verzenden en ontvangen.
Er zal ook een radiostation ingericht worden waar vliegtuigen mee te ontvangen zijn zodat te horen is wat de piloten vertellen tegen de luchtverkeersleiding op Schiphol. Met behulp van een speciale ontvanger aangesloten op een computer is op een kaart te zien welke vliegtuigen er op dat moment overvliegen.
Tevens laten de radiozendamateurs zien wat er nog meer mogelijk is in de radiohobby, zoals elektronische apparaten die ze kunnen gebruiken en ook zelf bouwen en de jeugd mag proberen een radioverbinding te maken met een radiozendamateur ergens ver weg. Hij of zij wordt hierbij geholpen door één van de aanwezige radiozendamateurs.
Ondanks de extra activiteiten in en rond het Boerderijmuseum zijn de toegangsprijzen zaterdag 26 oktober normaal: volwassenen € 4,50 p.p. en kinderen van 5 t/m 12 jaar € 2,25 p.p. Met een Museumkaart is het Boerderijmuseum gratis toegankelijk.

Afbeelding
Ook bezoekers kunnen zaterdag 26 oktober in het Boerderijmuseum verbindingen over de hele wereld maken. Foto: Boerderijmuseum
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie