Dag van de Rechten van de Mens

Evenementen, bijeenkomsten enz.
Na registratie kunt de activiteiten van u of uw vereniging hier zelf plaatsen en wijzigen.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Dag van de Rechten van de Mens

Bericht door Redactie »

In plaats van de gebruikelijke schrijfavond organiseert Amnesty International Wezep op 10 december; de Dag van de Rechten van de Mens van 13.00 uur tot 16.00 uur een schrijfactiviteit in “De Huiskamer van Wezep”, Meidoornpassage 16

Ieder jaar grijpen honderdduizenden mensen wereldwijd rond 10 december hun pen om brieven of groetenkaarten te schrijven of een petitielijst te ondertekenen. Ze schrijven naar presidenten, ministers en gouverneurs. Ze vragen om gerechtigheid voor mensen die onterecht gevangenzitten, worden gemarteld, gediscrimineerd of bedreigd. Die massale druk zorgt ervoor dat hun leven verandert. Ze komen vrij, marteling stopt, discriminerende wetten worden aangepast of ze krijgen bescherming.

Tijdens Write for Rights 2019 vraagt Amnesty mensen in de hele wereld om brieven te schrijven voor kinderen en jongeren. Zo vragen we dit jaar o.a. aandacht voor de volgende situatie:
Sarah Mardini (24) en Seán Binder (25) kunnen 25 jaar gevangenisstraf krijgen omdat ze op het Griekse eiland Lesbos vluchtelingen uit zee probeerden te redden. De Griekse overheid beschuldigt hen onder meer van mensensmokkel. Sarah weet als geen ander hoe gevaarlijk de reis over zee van Turkije naar Lesbos is. Ze vluchtte zelf uit Syrië. Tijdens de overtocht dreigde het bootje met vluchtelingen te zinken. Sarah en haar zus sprongen overboord en duwden de boot met hun lotgenoten al zwemmend naar Lesbos. We roepen de Griekse autoriteiten op om alle aanklachten tegen Sarah en Seán onmiddellijk te laten vallen.

U bent van harte welkom, loopt u rustig even binnen om met ons mee te doen door een brief, een kaart of een petitie te ondertekenen. Wij zorgen voor een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie