Infodagen The Experience van 11 Pantsergeniebataljon in Wezep

Evenementen, bijeenkomsten enz.
Na registratie kunt de activiteiten van u of uw vereniging hier zelf plaatsen en wijzigen.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9645
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Infodagen The Experience van 11 Pantsergeniebataljon in Wezep

Bericht door Redactie »

Bron: https://werkenbijdefensie.nl/events/the ... on-e313009

Heb jij je VMBO-diploma (bijna) op zak en hou je van uitdagingen en je mouwen opstropen? Kom dan naar The Experience van 11 Pantsergeniebataljon in Wezep en ontdek of er een pantsergenist in jou zit!

Tijdens The Experience kom je alles te weten over het veelzijdige werk van de Pantsergenie. Als pantsergenist bied je bescherming voor je eigen eenheden en garandeer je hun mobiliteit. Je vertraagt de oprukkende vijand en maakt het werk van de vijandelijke Genie ongedaan. Je kunt ook als specialist op het gebied van Chemische, Biologische, Radiologische en Nucleaire (CBRN) verdediging aan de slag.

Programma

Dynamische demo: Het doorbreken en veiligstellen van hindernissen is een van de belangrijke taken van de pantsergenie. Tijdens een demonstratie ervaar jij hoe een pantsergeniepeloton in samenwerking met de pantserinfanterie dit doet. Uiteindelijk ga je hier ook zelf mee aan de slag. Hoe maak je een hindernis mijnvrij om door te kunnen gaan?

Wapens en voertuigen: Maak kennis met wapens zoals de Colt C7, Panzerfaust, .50 (Browning M2), Minimi en de MAG, met materieel zoals minelabs en MD4-metaaldetectors, en met voertuigen zoals de Boxer, CV90, Fennek of Kodiak. Je krijgt de kans om een rondje mee te rijden in een van deze indrukwekkende voertuigen. Ook onze wapensimulator is geopend zodat je zelf kunt ervaren hoe het is om te schieten.

CBRN: Niet elke dreiging van de vijandelijke tegenstander is even zichtbaar. Denk hierbij aan gevaarlijke stoffen zoals zenuwgassen, virussen, bacteriën en atoombommen. Tijdens The Experience nemen onze CBRN-specialisten jou mee in dit uitdagende maar vooral belangrijke vakgebied.

Doorgroeien: Bij 11 Pantsergeniebataljon heb je veel verschillende doorgroeimogelijkheden. Tijdens the Experience ga jij ervaren welke mogelijkheid het beste bij jou past. Ga jij als Genieverkenner alvast voorop om de (vijandelijke) terreinen en infrastructuren in kaart te brengen? Wordt Advanced Search specialist, leer alles op het gebied van search en ga onder andere op nationale operaties in samenwerking met de politie. Of is het ondersteuningspeloton meer iets voor jou en ga wordt jij chauffeur op de Kodiak (doorbraaktank), de brugleggende tank of de unibouwmachine.

Let op: Deelnemen aan The Experience mag al vanaf 16 jaar. Wil je solliciteren bij de Pantsergenie? Dan moet je minimaal 17 jaar (en maximaal 27 jaar en 11 maanden) oud zijn en een VMBO-diploma hebben.

Heb jij genoeg lef en kun je niet wachten? Schrijf je dan nu in voor The Experience. Tot binnenkort in Wezep!

Meld je hier aan
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie