Oogstfeest bij Boerderijmuseum

Evenementen, bijeenkomsten enz.
Na registratie kunt de activiteiten van u of uw vereniging hier zelf plaatsen en wijzigen.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9697
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Oogstfeest bij Boerderijmuseum

Bericht door Redactie »

Het besluit is genomen: weer geen Oogstfeest in Oldebroek
Bron De Stentor

Het Oogstfeest in Oldebroek gaat niet door. Na lang wikken en wegen en tot teleurstelling van alle betrokkenen is besloten het feest in het Boerderijmuseum dat stond gepland op 14 augustus af te gelasten...............lees verder op de website van de Stentor.


Zaterdag 14 augustus Oogstfeest bij Boerderijmuseum

Zaterdag 14 augustus wordt in en rond het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek van 10.00 tot 16.00 uur het jaarlijkse Oogstfeest gehouden.
Traditiegetrouw is het Oogstfeest jaarlijks op de tweede zaterdag in augustus het hoogtepunt van de extra activiteiten van het Boerderijmuseum. Zo’n 4000 bezoekers komen jaarlijks op dit festijn af. De activiteiten zijn divers: een show met oldtimer tractoren, een vee- en ponykeuring, een schapendemonstratie, een braderie met verschillende oude ambachten en klederdrachtenshows.
Tijdens het ’erfhuis’ worden overtollige spullen uit het boerderijmuseum bij opbod verkocht. Een hit zijn de boerenpannenkoeken met of zonder spek. Bezoekers genieten ook altijd van de kruudmoes, die werd vroeger door de boerin naar het roggeland gebracht. De rogge wordt tijdens het Oogstfeest met de hand gemaaid, met machines uit grootmoederstijd en ook wel met de hand gedorst en daarna wordt het land ’ouderwets’ geploegd.
Maar er is zaterdag 14 augustus meer, veel meer (ook voor kinderen) te doen rond het Boerderijmuseum.

Afbeelding
Rogge maaien met zicht en pikhaak tijdens het Oogstfeest bij het Boerderijmuseum. Foto Janneke van Boven
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie