31e Berend Elzerman Toernooi van start

Redactie Noord 2
Berichten: 234
Lid geworden op: ma okt 10, 2011 19:21

31e Berend Elzerman Toernooi van start

Bericht door Redactie Noord 2 »

31e Berend Elzerman Toernooi van start

De kop is eraf van het 31e Berend Elzerman Toernooi op sportpark De Heughte in Oosterwolde. De deelnemende verenigingen VSCO’61, asv Dronten, Staphorst en WVF hebben hun eerste wedstrijd gespeeld.

VSCO’61 startte als organiserende vereniging het toernooi tegen eersteklasser WVF dat onder leiding staat van oud VSCO-trainer JanJaap Kooistra. VSCO’61 creëerde in de openingsfase drie kansen die alle drie niet tot een treffer werden gepromoveerd door spits Wim de Vries.
De eerste mogelijkheid voor WVF kwam op naam van oud VSCO-speler Martijn Pluim, maar hij schoot in het zijnet. VSCO’61 had meer balbezit, maar WVF nam de voorsprong. In de 35e minuut wist Richard Bouwmeester met een mooi geplaatst schot via de onderkant van de lat doel te treffen. Gerwin de Leeuw had voor rust nog de gelijkmaker op zijn schoen, maar schoot op de paal.

De tweede helft viel eraan VSCO-kant niet veel meer te beleven. WVF was nu de bovenliggende partij en VSCO’61 had geluk dat een stafschop van Richard Bouwmeester geen doel trof. Het was doelman Arjan ten Klooster die knap wist te redden. Een inzet van Timon Beimers in de slotfase van de wedstrijd werd door Nick Koele nog voor de lijn gekeerd. Over het geheel genomen een verdiende overwinning voor WVF.

Hoofdklasser Staphorst wist met 3-1 van tweedeklasser asv Dronten te winnen. Voor rust scoorde Martijn Brakke tweemaal. Stef Raben wist in de tweede helft de voorsprong naar 3-0 te tillen. In de slotfase was het Jeroen van de Meer, die daarvoor al de paal raakte, de verdiende tegentreffer wist te scoren.

Dinsdagavond speelt VSCO’61 om 19:15 uur tegen asv Dronten en woensdagavond wordt de wedstrijd tussen WVF en Staphorst gespeeld.

http://www.vsco.nl
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie