Pagina 1 van 1

Van Werven en Sellis pakken punt in Zwitserland

Geplaatst: ma aug 27, 2012 21:51
door Redactie Noord 2
Van Werven en Sellis pakken punt in Zwitserland

In het Zwitserse Roggenburg hebben Gert van Werven en Rick Sellis bij de voorlaatste Grand Prix zijspancross de 22e plaats behaald en tevens één WK punt mee naar huis genomen.

Het mondiale zijspancross geweld reisde afgelopen weekend af naar het Zwitserse Roggenburg. Met nog slechts twee Grand Prix wedstrijden op het programma loopt het seizoen al aardig naar het einde toe. Daniel Willemsen en Etienne Bax strijden een verbeten strijd om de titel. Willemsen heeft achttien punten voorsprong op zijn jonge landgenoot, maar de ontketende Willemsen lijkt de tiende wereldtitel niet meer uit handen te gaan geven.

Afbeelding
Foto: http://www.crossandracepictures.nl

Van Werven en Sellis hebben een lange pauze gehad zonder Grand Prix’s of wedstrijden voor het Open Nederlands Kampioenschap dus volledig uitgerust wilden de twee dit weekend wat laten zien.

Op zaterdag werden de startposities verdeeld voor de twee manches van zondag. Het circuit lag er zwaar bij door de vele regen die er de was gevallen, dus de heren zijspanners konden hun borst “nat” maken voor een pittige trainingsdag. 46 teams hadden zich ingeschreven, dus werd het veld weer opgedeeld in twee groepen. Van Werven en Sellis reden naar een veertiende tijd in de vrije training, wat gezien de omstandigheden prima was.

Om tot een goede startpositie voor de kwalificatiewedstrijd te komen was een snelle tijd in de pré-kwalificatie van belang. Het lukte niet om voor in het veld te komen en uiteindelijk moesten Van Werven en Sellis tevreden zijn met een dertiende tijd.

Als dertiende mochten de heren dus naar het starthek rijden. Het doel was duidelijk; een top twaalf positie voor een rechtstreekse kwalificatie voor de Grand Prix van zondag. Toen het starthek viel schoten Van Werven en Sellis naar voren en lagen na één rondje op een keurige zevende positie. Helaas sloeg daarna het noodlot toe. Een aanrijding met de Engelse combinatie Millard zorgde voor een vroegtijdig einde van de kwalificatiewedstrijd.

Daniel Willemsen wist deze wedstrijd te winnen, terwijl Joris Hendrickx (B) de wedstrijd in de andere groep naar zijn hand zette.

Van Werven en Sellis waren veroordeeld tot het rijden van de herkansing, waarbij een positie binnen de top zes ook recht zou geven op kwalificatie. Gelukkig lukte het de twee kemphanen dit met een vierde tijd te realiseren.

Het circuit lag er zondag goed bij, maar de vele “stuiters” maakten het circuit erg zwaar, desondanks reden Van Werven en Sellis vol goede moed als 27e naar het starthek voor de eerste manche. Opnieuw werd een superstart gemaakt en na één ronde lagen de twee al op een 21e positie. Een fel gevecht werd geleverd in de eerste paar ronden wat zelfs even resulteerde in een negentiende plek. Helaas moest ook nu de wedstrijd vroegtijdig worden gestaakt, dit keer met een kapotte achtertandwiel.

De eerste manche werd gewonnen door de ongenaakbare Daniel Willemsen voor Bax en de Belg Adriaenssen.

De machine was door de monteurs weer opgelapt voor de twee manche. De start van de tweede manche verliep wat moeizamer, maar toch kwamen Van Werven en Sellis als 24e voor de eerste keer lang start en finish. De twee matadoren gingen er goed voor zitten en er werd van alles aan gedaan om naar voren te rijden. Toen na ruim 36 minuten de zwart-wit geblokte vlag werd gezwaaid, bleken Van Werven en Sellis een keurige 20e plek te hebben behaald.
Ook de tweede manche was een prooi voor Daniel Willemsen, ook nu werd Bax tweede. Als derde kwam Joris Hendrickx over de finish.

De laatste Grand Prix van het seizoen wordt 16 september verreden in Duitsland in Rudersberg.