24e Oudejaars Veldtoertocht Cyclo78 succes

Gebruikersavatar
Redactie Noord
Redactie
Berichten: 734
Lid geworden op: vr apr 16, 2010 21:03
Locatie: Wezep

24e Oudejaars Veldtoertocht Cyclo78 succes

Bericht door Redactie Noord »

Wezep 31 december 2012

Onder goede omstandigheden heeft deze 24e “Oudejaars Veldtoertocht” vanuit Hattemerbroek op deze laatste dag van het jaar weer doorgang kunnen vinden. Voor de club een hele opluchting, zeker gezien het feit dat eerdere edities nogal eens afgelast moesten worden vanwege te risicovolle winterse omstandigheden.

De dagen voor de tocht was er nog behoorlijk veel regen gevallen maar door de harde wind was het parcours mooi opgedroogd. Beide routes waren hierdoor goed begaanbaar. Ook de regen bleef achterwege waardoor het goed toeven was in het bos.

Uiteindelijk kozen 1020 fanatieke fietsers voor deze uitdaging op de laatste dag van 2012.
Een aantal waar de club en met name de commissie veldtoertochten zeer tevreden over kan zijn. Wat is er immers leuker dan heel veel werk steken in de organisatie van een dergelijke tocht en dat bekroond zien met zo veel deelnemers.

Ook deze oudejaarsdag kwamen de deelnemers weer van heinde en ver; Noord- en Zuidholland, Utrecht, Friesland en natuurlijk uit de directe omgeving.

De eerste deelnemers vertrokken om 09.00 uur. Hierdoor waren er nauwelijks opstoppingen op de route en konden zij zo hun aandacht goed bij het parcours houden want het bleef natuurlijk wel oppassen geblazen. Enige stuurmans kunst werd er wel degelijk verlangd en die was er ook want er deed zich geen enkel noemenswaardig ongeval voor. De deelnemers genoten van de, met rode pijlen, uitgezette routes. Er was keuze uit een 30 of 45 km route.

De routes zijn in samen werking met de boseigenaren uitgezet door de natuurgebieden tussen Wezep en Heerde. De organisatie is hen hierin dan ook zeer erkentelijk. Zij maken het toch maar weer mogelijk dat op deze manier de deelnemers een route kunnen rijden langs de mooiste plekjes in de omgeving.
In beide routes was een centrale controlepost opgenomen. Hier kon men kiezen uit; warme bouillon, een krentenbol of sportdrank. De deelnemers maakten er dankbaar gebruik van, en de waardering hiervoor werd vaak gehoord. Na afloop waren er dan ook vele positieve reacties.

De organiserende commissie kijkt dan ook terug op een mooie fietsdag, die mede dankzij de vele vrijwilligers van de vereniging die zich belangeloos inzetten, heeft kunnen plaatsvinden. De club en zeker de commissie is deze vrijwilligers dan ook zeer erkentelijk.

Namens de commissie “Oudejaarsveldtoertocht”
Lammie Bultman
John de Jong
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie