Super Jongdierenshow Sport Veredelt

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9074
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Super Jongdierenshow Sport Veredelt

Bericht door Redactie » ma sep 08, 2014 11:40

Super Jongdierenshow Sport Veredelt

Zaterdag 6 september j.l. heeft de jaarlijkse jongdierenshow van Kleindierenvereniging Sport Veredelt Oldebroek e.o. weer plaatsgevonden. Deze show wordt ieder jaar gehouden bij Gardenbroek Diervoeders BV in Elburg. Dit jaar was de show gecombineerd met een open dag bij de firma Gardenbroek. Dat dit een bijzonder geslaagde combinatie is bleek uit de zeer geslaagde show en de grote publieke belangstelling gedurende de gehele dag.


Afbeelding
Foto Eddy Bossenbroek kijk ook op: http://www.nwvfoto.nl/

De leden van Sport Veredelt had een bijzonder mooi aantal van 200 dieren ingeschreven voor de Jongdierenshow. Deze dieren bestonden uit de diergroepen grote hoenders, dwerghoenders, serama’s, konijnen, cavia’s, sierduiven en kleine siervogels.
Bij de grote hoenders was de Vorwerkhoen van Cees Souman de winnaar, de groep dwerghoenders werd gewonnen door de Langshan Kriel van Henk Schoonhoven, Henk Doornweerd showde de fraaiste Serama. Het fraaiste konijn was de Vlaamse Reus van Cees van Heerde. De fraaiste cavia was van Daniëlle Lokhorst. De Oud Hollandse Kapucijn van Jan Haas was winnaar in de diergroep sierduiven. De fraaiste kleine siervogel was de Diamantduif van jeugdlid Simon van Loo.

Afbeelding
Foto Eddy Bossenbroek kijk ook op: http://www.nwvfoto.nl/

Dat Sport Veredelt een bloeiende vereniging is blijkt wel uit het feit dat er dit keer weer 3 nieuwe leden als inzender op de show waren, waarvan 2 jeugdleden.
Overigens waren totaal 8 jeugdleden van de vereniging actief inzender op deze show, met een totaal van 30 ingezonden dieren. Bij de jeugdleden showde Herrald Top het fraaiste konijn, Wiljan Plette showde de fraaiste cavia, de fraaiste dwerghoender van de jeugd was van Hendriëlla van de Kamp en Simon van Loo showde de fraaiste kleine siervogel.

Afbeelding

Uniek op deze jongdierenshow was een aantal heuse hanenkraaiwedstrijden, hiervoor was grote belangstelling, waarbij het elke keer weer bijzonder spannend bleek te zijn welke haan het meeste kraaide.
Verder was de winkel van Gardenbroek gevuld met een hondentherapeut, workshops voor de hengelsport en een heuse ‘dierendokter’. Ook het buitenterrein was onderdeel van het geheel met een heuse paardentram, springkussen voor de kids en bijzonder aantrekkelijke demonstraties flyball en dogdance.

Tot slot kan Sport Veredelt terugkijken op een bijzonder geslaagde jongdierenshow. Dit jaar was de show voor de 9e keer bij de firma Gardenbroek ondergebracht, maar voor het eerst ook daadwerkelijk in de winkel zelf opgesteld. Dit bleek een schot in de roos te zijn, met een unieke combinatie van kleindierenshow en kleindierenwinkel, zeker voor herhaling vatbaar.
Kortom het was zoals de naam van de winkel aangeeft ‘Super voor mens en dier’.

Meer informatie over Sport Veredelt kunt u vinden op http://www.sport-veredelt.nl of via secretaris Aart Deetman (tel. 0525-684276). Wist u dat u voor €. 15,= per jaar (jeugdleden €. 5,=) al lid bent van onze vereniging? Iedere kleindierliefhebber is van harte welkom bij onze gezellige vereniging.

Noteert u ook alvast zaterdag 5 september 2015 jongdierenshow bij Gardenbroek.

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie