Waterpoloërs Z&PC Hatto-Heim2 beginnen seizoen met winst.

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9099
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Waterpoloërs Z&PC Hatto-Heim2 beginnen seizoen met winst.

Bericht door Redactie » zo sep 14, 2014 21:09

Waterpoloërs Z&PC Hatto-Heim2 beginnen seizoen met winst.

Het tweede team van Hatto-Heim heeft zaterdag de eerste competitiewedstrijd gewonnen. In zwembad de Marke werd het tweede team van Steenwijk1934 met 11-2 verslagen.


Hatto-Heim begon de eerste periode goed. De verdediging lag dicht en de bezoekers kwamen niet verder dan enkele afstandsschoten. In de tegenaanval was Hatto-Heim trefzeker. Tot driemaal toe was de Hattemse mid-voor Mark Kroon het eindstation. Hij vond driemaal het net.

De tweede periode was het spelbeeld niet anders. Het initiatief werd aan de bezoekers gelaten om dan in de tegenaanval toe te slaan. Steenwijk1934 wist zich geen raad en kon geen openingen creëren in de Hattemse defensie. Hatto-Heim trof tweemaal doel. Wederom Mark Kroon en daarnaast Johan Bosma waren de doelpuntenmakers.

De derde periode begon Steenwijk1934 wat opportunistisch te spelen. De verdediging van Hatto-Heim lag niet meer zo compact als in de voorgaande periodes en hierdoor werd de wedstrijd wat opener. Hatto-Heim wist echter het meeste raad met de geboden ruimtes. In de derde periode verdubbelde de thuisploeg het aantal doelpunten van vijf naar tien. De bezoekers scoorden tussendoor twee doelpunten wat na driekwart wedstrijd een 10-2 tussenstand opleverde.

In de laatste periode ontbrak de precisie bij beide ploegen. De scherpte was er vanaf en om die reden viel er slechts één doelpunt te noteren. Peter Luchtenberg zette de einduitslag van 11-2 op het bord.

Zaterdag 20 september treft Hatto-Heim wederom een team van Steenwijk 1934. Dan wordt er in Steenwijk tegen het eerste team van Steenwijk1934 gespeeld.

Periodestanden: 3-0, 2-0, 5-2, 1-0.
Doelpuntenmakers: Mark Kroon 6x , Peter Luchtenberg 2x, Johan Bosma 2x en Christiaan Fowler 1x.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9099
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Waterpoloërs Z&PC Hatto-Heim2 beginnen seizoen met wins

Bericht door Redactie » zo sep 14, 2014 22:13

Waterpolodames winnen eerste wedstrijd van het seizoen

Zaterdag 13 september hebben de dames van Z&PC Hatto-Heim een thuiswedstrijd gespeeld tegen de dames van Flevo 2 uit Putten. Voor beide teams was dit de eerste wedstrijd van het seizoen en dit pakte bij de Hattemse dames goed uit. De thuisploeg won uiteindelijk met 7-1.


Beide teams begonnen fanatiek aan de wedstrijd, maar al snel bleek dat de dames van Hatto-Heim beter waren. Al na 1 minuut wist Maria van Eikenhorst met een mooie backhand een bal in het doel van de tegenstander te gooien. Al snel volgde een doelpunt van Femke Bijlsma en Maria wist nog twee keer de bal binnen te schieten. Dit zorgde ervoor dat Z&PC Hatto-Heim al in de eerste periode een 4-0 voorsprong had. In de tweede periode werd deze voorsprong nog verder uitgebreid door een doelpunt van Monica Bosman. Na twee partjes stond er 5-0 voor de thuisploeg op het scorebord.

Na de eerste twee partjes werd de tegenpartij fanatiek. De dames van Flevo wisten in het 3e partje 1 bal in het net van de thuisploeg te gooien. Gelukkig bleef het hierbij en zorgden Maria van Eikenhorst en Monica Bosman ervoor dat de dames van Hatto-Heim nog verder uitliepen. In het laatste partje werd er niet meer gescoord en dit zorgde voor een overwinning voor de waterpolodames uit Hattem. Met een mooie 7-1 op het scorebord een goed begin van het nieuwe seizoen.

Doelpuntenmakers: Maria van Eikenhorst (4x), Monica Bosman (2x), Femke Bijlsma (1x)

De volgend wedstrijd voor de dames is zaterdag aanstaande om 18:45 uur in zwembad De Marke.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9099
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Waterpoloërs Z&PC Hatto-Heim2 beginnen seizoen met wins

Bericht door Redactie » zo sep 14, 2014 22:14

JEUGD ONDER DE 13 Z&PC HATTO HEIM PAKT EERSTE PUNTEN.

Mogen wij aan u voorstellen, de jeugd van Z&PC Hatto Heim. Een 9-tal jongens die na anderhalf jaar hard trainen, eindelijk hun opwachting gaan maken in de regionale competitie voor jeugd onder de 13 jaar. Tobias Vros, Karsten v/d Berg, Finn Terpstra, Daniel Reins, Clement Hoogers, Kevin v Dijk, Iwan Schakelaar en Luc Samson stonden om 15:20 uur bij zwembad de Marke klaar om te vertrekken naar hun eerst uitwedstrijd. Gebracht door hun ouders die in grote getalen meegereisd waren om hun kinderen in actie te zien en met de tas gevuld met een handdoek, zwembroek en in het grote vak een berg zenuwen, stond in Harderwijk de Woelwaters te wachten. De twee coaches Arjan v/d Worp en Jan Willem Kroeze waren ook naar Harderwijk afgereisd met een kofferbak vol zenuwen.

Het 9-tal had al wel eens een toernooi gespeeld maar een echte wedstrijd nog nooit en dus waren de coaches benieuwd of zij hun pupillen goed hadden voorbereid. De jeugd speelt een wedstrijd van 4x 3 minuten, op een klein veld met kleine doelen en geen echte scheidsrechter maar een spelbegeleider. De jeugd ging flitsend van start en wisten na één periode spelen een voorsprong van 0-4 op het bord te noteren. Met mooie treffers van Luc, Finn, Karsten en Kevin lieten de pupillen goed waterpolo zien, waarop de coaches blij verrast en ook verbaasd elkaar aankeken. De tweede periode werd er wat gewisseld in het team en waren er een paar spelers die moesten wennen aan het spel en wisten de jeugd het doel van de tegenstander niet te treffen. De thuisploeg kwam knap terug tot 2-4.

De derde periode werd er orde op zaken gesteld door de jeugd van Z&PC Hatto Heim. Een ieder had de draai gevonden en met dominant spel werd de stand aan het einde van de derde periode bepaald op 2-9. Doelpunten werden gescoord door Kevin, Luc, Karsten. De vierde periode begon de vermoeid te komen, wel bleef er aanvallend gespeeld worden en werd er achterin niets weggegeven. Er werden veel kansen gemist in deze periode, wel wisten Clement en Luc het doel nog te vinden waardoor de eindstand werd bepaald op 3-12. Een uitslag waar de beide coaches niet aan hadden gedacht toen ze 's morgens wakker werden. Trots waren ze zeker en met een grote glimlach gingen de coaches en spelers huiswaarts om zich op te maken voor de volgende wedstrijd.

DEZE IS ZATERDAG AANSTAANDE OM 17:20 UUR IN ZWEMBAD DE MARKE.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie